Slik har du aldri hørt Nocturne

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Du kødder ikke med den låta, sier metal-gutta i Susperia.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Vi går jo for å vinne i Skien på lørdag. Da er det naturlig å spille en gammel vinnerlåt, forteller Susperia-vokalist Pål Mathiesen til NRK.no.

– Og Pål må spare på stemmen før konkurransen på lørdag, sier pianist Øyvind Mustaparta om Rolf Løvlands låt, som bare inneholder 24 ord.

– Helt riktig for oss

De er vant med å spille god, gammeldags metal, gutta i Susperia. Men valget av Nocturne til NRK P1s vorspielsending, var visst helt naturlig.

– Det hørtes riktig ut. Det er en stor utfordring for vi er vant med et kjappere tempo. En har lett for å øke tempo etter hvert, forklarer Mustaparta, som for øvrig også har vært medlem av det ganske så hardtslående Dimmu Borgir.

– Så er det jo ikke hver dag vi sitter med kassegitar. Men det er moro. Vi har hold på så lenge at det er gøy å gjøre andre ting. Vi er jo vant med å slå ganske hardt på strengene, sier gitarist Christian Hagen.

Positive fans

Ingen skal tro at metal-gutta ikke tar oppgaven i Melodi Grand Prix seriøst, og de har fansen i ryggen.

– Miljøet vi kommer fra er ikke så veldig strengt, altså. Vi er faktisk ikke svartmetal, men mer som Iron Maiden og Metallica. Det handler om å spille og å ha det gøy. Fanskaren vår er så positiv fra før, de ønsker oss bare lykke til, forteller vokalist Pål Mathiesen.

(Saken fortsetter under bildet)

susperia, mgp 2011

Susperia, med vokalist Pål Mathiesen i midten, er klare for MGP-scenen. Lørdag stiller de i siste ordinære delfinale, som går av stabelen i Skien.

Foto: Fredrik Arff / NRK

Susperia endrer seg ikke for MGP, og lørdagens show i Skien blir i ekte metal-stil.

– Det blir episk og storslått. Vi har fått æren av å åpne kvelden, så vi må jo gi et bra førsteinntrykk. Og sette våre spor, slik at folk husker oss resten av kvelden. Og det har vi jaggu tenkt å gjøre også, sier vokalisten.

Antrekket er de derimot litt mer tilbakeholdne med.

– Det blir vel noe svarte paljetter. Nei, vi får stille som voksne herremenn, og se fine ut, tenker jeg.

Du kan starte MGP-lørdagen allerede klokken 18.05, da er Hanne Hoftun klar med vorspiel-sending på NRK P1. Siste delfinale ser du på NRK1 fra klokken 19:55.