Reidun Sæther

Selveste Queen-legenden Brian May har akkompagnert Reidun Sæthers store stemme. Nå er «Killer Queen» klar for å rocke MGP-scenen!

Reidun Sæther

Musikalstjernen Reidun Sæther er utdannet i Sverige, men har deltatt i mange store produksjoner her hjemme. Nå synger hun i Norges største musikkonkurranse.

Foto: Andreas Kallstad

«Souldronning» og «nattens dronning» er superlativer som har blitt brukt om Akershus-jenta Reidun Sæther, som har en solid sceneerfaring å se tilbake på.

Selv om hun er så norsk som noen, har hun latt vårt broderfolk i øst få låne stemmeprakten hennes i rikelige doser. Hun tok sin utdannelse ved Teaterhøgskolan i Gøteborg, og opptrådte i tiden som fulgte i mange svenske teater- og musikkproduksjoner.

De seneste årene har hun imidlertid vendt nesen hjemover, og latt stemmebåndene runge på mang en norsk teaterscene, og Reidun har fått ta del i mange store, suksessfulle produksjoner.

Killer Queen

Reidun var selveste Killer Queen i forestillingen We Will Rock You, hvor hun under premieren sang sammen med den legendariske Queen-gitaristen Brian May! Hun mener dette rager høyest av alle opplevelsene hun hittil har fått gjennom årene hun har stått på scenen.

Rollen som Killer Queen førte også til at hun fikk opptre på Universitetsplassen under VM på ski. Hun øste også av sine tildelte sanggaver i forestillinger som Cats, Les Miserables og Lykken er – et Grand Prix-eventyr. Nå er hun klar for sitt eget lille Grand Prix-eventyr, med låten «High on love»:

– Det er en festlåt og en girl power-låt, og en hyllest til kjærligheten, som overvinner alt!

Endelig klaff

Reidun har i flere år ønsket å delta i konkurransen som hun har fulgt siden hun var liten, men først i år klaffet det med timingen.

Når hun nå endelig stiller seg på startstreken, er det med en låt som får Reiduns musikalske hjerte til å bruse, og som hun virkelig elsker å synge. Hun roser spesielt låten for sine dynamiske utfordringer:

– Jeg får synge høyt og lavt, og svakt og sterkt. Den er perfekt for en vokalist som ikke liker å begrense seg.

Ivrig pedagog

Reiduns Melodi Grand Prix-heltinne er Sandra Kim, mens hennes øvrige musikalske forbilder er storheter som Aretha Franklin, Prince og Whitney Houston. Hun verdsetter å være bredest mulig musikalsk.

Og når hun ikke står på scenen selv, reiser hun land og strand rundt og holder kurs i Complete Vocal Technique. Her kommer den lidenskapelige sangpedagogen med en klar oppfordring til elevene sine:

– Jeg ber dem sprenge sine grenser og være høylydte! I Norge er vi nemlig for lite flinke til det.

Og høylydte, kraftfulle toner blir det definitivt når Reidun inntar scenen i Ørland!

Om låtskriverne

Det er virkelig et team av veletablerte Melodi Grand Prix-ringrever Reidun Sæther har fått med seg på laget.

Norsk-rumenske Ovi kan skilte med en tredjeplass i den internasjonale finalen for Romania i 2010, hvor han sang duett med den rumenske stjernen Paula Selling. Han har også sunget i en Melodi Grand Prix-finale i Oslo Spektrum, i 2009 kvalifiserte han seg nemlig med låten «Seven Seconds». Ovi har dessuten gitt ut albumet «This Gig Almost Got Me Killed».

Svenske Thomas G:son har skrevet over 50 Melodi Grand Prix-bidrag for blant annet Norge, Sverige og Danmark, og flere av låtene hans har representert sine respektive land i internasjonale finaler. Han skrev «Invincible» til Carola i 2006 og «Ven a bailar conmigo» til Guri Schanche året etter. Sin beste plassering fikk han i 2011, med en 4. plass for Danmark.

Tommy Berre deltok i fjorårets Melodi Grand Prix som låtskriver for Grethe Svendsen, og i år står han for kunststykket å delta med hele tre bidrag i konkurransen! Bidragene hans i MGP 2012 blir sunget av Reidun Sæther, Lisa Stokke og Tommy Fredvang. Berre har hatt flere internasjonale utgivelser de seneste årene, bl.a. i Tyskland, Australia og Irland, og han har i Norge jobbet med artister som Anine Stang, Tommy Fredvang, Hanne Sørvaag og Wig Wam.

Låt: High on love
Artist: Reidun Sæther
Komponist: Thomas G:son, Tommy Berre og Ovi

Tekstforfatter: Thomas G:son, Tommy Berre og Ovi