Nå kommer billettene til Eurovision Song Contest 2010!

Mandag 8. februar kl. 09:00 slippes billettene til Eurovision-sendingene. Her finner du alt du trenger å vite om billettsalget!

Eurovision Song Contest-logo
Foto: NRK

En stolt prosjektleder for Eurovision Song Contest, Jon Ola Sand, kan endelig avsløre at startskuddet for salget på de ettertraktede billettene går mandag om en uke, den 8. februar klokken 09:00 på billettservice.no.

- Folk har ventet lenge på dette, og vi er svært glade for å kunne tilby så mange billetter til både det norske og europeiske publikum. Dette er det største showet NRK noen gang har arrangert, og vi regner med at billettene kommer til å gå unna, her er det viktig å være rask på labben, forteller Sand.

Venter 90.000 publikummere

Jon Ola Sand

Prosjektleder for Eurovision Song Contest, Jon Ola Sand.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Nesten 90.000 publikummere kommer til å overvære showene i Telenor Arena i mai. I tillegg til de to semifinalene 25. og 27. mai og selve finalen den 29. mai, legges det også ut billetter til de to siste generalprøvene før finalen.

- Vi legger til sammen ut fem show for salg, og alle er fullverdige show. Tre av dem sendes ut til hele det europeiske publikum, og i tillegg legger vi ut to generalprøver til finalen, som sekund for sekund er det samme showet som du ser på tv, bare uten selve avstemningen og til en lavere pris. Generalprøven lørdag formiddag passer godt for familier med barn som kan komme og se showet, og så dra hjem og se det på tv etterpå, forteller presseansvarlig for ESC, Peter Svaar.

Les: Disse showene kan du kjøpe billetter til

Ikke bruk bilen!

Det vil ikke være anledning til å kjøre bil frem til Telenor arena annet enn med spesialtillatelse, dvs. ikke anledning til parkering, henting eller bringing av publikum. All adkomst skjer via kollektivtransport. Utfyllende informasjon om transport vil i god tid før bli langt ut på sangkonkurransens offisielle nettsted eurovision.tv , og på nrk.no/eurovision .

Noe for alle

Billettene finnes i forskjellige prisklasser, og varierer mellom 300 og 1600 kroner, avhengig av show og plassering i salen.

- Dere syns ikke en billettpris på 1600 kroner er dyrt?

- Til finalen koster billettene fra 800-1600 kr, men til semifinalen og generalprøvene er de betydelig billigere. 80 prosent av billettene vi legger ut koster mellom 300 og 600 kr, forteller Svaar.

Peter Svaar

Informasjonsansvarlig i Eurovision Song Contest, Peter Svaar.

Foto: Ole Kaland / NRK

- Men jo, finalen det er dyr. Det er to grunner til dette. Den ene er at dette er et stort europeisk show, skal du kjøpe billetter til nyttårskonserten i Wien koster dyreste billett der 8000 kroner, og i Moskva i fjor kostet det nesten 5500 kroner for beste billett. Den andre grunnen at dette er dyre show å produsere. For NRKs del har vi ingen fortjeneste i å arrangere Eurovision Song Contest, vi er heldige hvis en fjerdedel av kostnadene dekkes inn gjennom billettinntekter.

Svaar understreker at det kun er Billettservice som selger billetter til Eurovision Song Contest.

- Det er bare Billettservice som er autorisert til å selge billettene. Det vil si at hvis du kjøper billettene et annet sted kan ikke vi garantere at du slipper inn eller at billettene er ekte, opplyser Svaar.

Les: Disse showene kan du kjøpe billetter til

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Lover en stor fest

Stabæks arena på Fornebu

Telenor Arena på Fornebu, der showene arrangeres.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

ESC-redaksjonen forteller om stor pågang fra publikum rundt i Europa allerede, og regner med at billettene kommer til å forsvinne raskt. Prosjektleder Jon Ola Sand lover et storslagent show for dem som tar turen til Telenor Arena i mai.

- Dette er en fantastisk mulighet til å oppleve noe spesielt. Det er 14 år siden vi arrangerte ESC sist, og siden den gang har det vokst enormt og er nå et av verdens største underholdningsshow. Det blir garantert gøy å være med på festen uansett om du kjøper billetter til generalprøver, semifinaler eller finale.

Salget starter altså mandag 8. februar klokken 09:00!

Les: Alt om Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest