Fra trekkspillfestival til MGP

Sie Gubba er et norsk danseband som liker å synge om kvinner og fest. Og det faller ofte i god jord hos folket!

Sie Gubba, mgp 2011

Sie Gubba deltar i Melodi Grand Prix 2011 med låten «Alt du vil ha».

Foto: Fredrik Arff / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med Sie Gubba på laget, dekker Melodi Grand Prix omtrent alle musikksjangre når de norske artistene på nyåret skal kjempe om å få representere Norge under den internasjonale finalen i Tyskland i mai.

Sie Gubba begynte som et lokalt band i 1995, født på en trekkspillfestival i Sør-Trøndelag. Ryktet om det gode live-bandet spredte seg, og karene gikk fra å spille i kjellere, til å spille på store festivaler og konserter.

Men det var først i 2006 at det store gjennombruddet kom, med deres femte studioalbum, «Sie Gubba». Albumet havnet på VG-lista, låten «Sånn e Livet» ble liggende på Norsktoppen i 20 uker, og gubbene skjønte at dette ikke lenger var en lokal greie.

Dette sier Sie Gubba om MGP-låten:

Video Sie Gubba deltar i MGP 2011 med låta «Alt du vil ha»

Lette etter tusenlapper i snøen

–Det kan lett oppstå mange artige situasjoner når man er et band som spiller på landet og på bygdefestivaler, forklarer vokalist Petter Øien.

Han husker spesielt en episode for fem år siden, da de fikk betaling etter en konsert i Trøndelag: et pappkrus fullt av tusenlapper.

– Jeg hadde ikke fått med meg at det var penger i koppen, så jeg bare heiv den ut av vinduet når vi skulle dra.

Gutta kjørte av gårde, men måtte snu da de skjønte at honoraret lå igjen i snøen.

– Det var ikke lett å lete etter et hvitt pappkrus i snøen, men vi fant jo det til slutt, humrer Øien.

De spellemannsnominerte musikerne opptrer i år med en «oppover-låt om kvinnfolk, med allsangrefreng», som de selv så beskrivende sier. Sangen «Alt du vil ha» har et folkelig preg de tror vil få flere til å sette pris på køntrisjangeren.