– Tviholder på 90-tallets pop-punk

Husker du tiden da «high school»-komedier regjerte kinosaler verden over, og enten Blink 182 eller Green Day var på soundtracket? En av dem som fortsatt nekter å gi slipp på denne perioden, er poppønkerne i Use Me.

Use Me, mgp 2011

Mossegruppen «Use Me» deltar i Melodi Grand Prix 2011 med pop-punk-låten «Daisy».

Foto: Fredrik Arff / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Vi tviholder kompromissløst på 90-tallets highschool-inspirerte pop-punk. Men «Daisy» er en ballade som både en etablert 40-åring og en tenåring med kjærlighetssorg kan like, forteller vokalist Jim André Bergsted (18) fra Moss.

Gruppa «Use Me» ble danna i 2005, men vokalist Bergsted er den eneste igjen av originalbesetningen. Bandet som vi kjenner det i dag er relativt nytt, men det høres ikke på musikken. Solide pønkriff, sterkt sceneshow og energisk tilstedeværelse gjør at disse østlendingene vil få foten din til å rocke.

Unik mulighet

Men hva gjør egentlig pønkere i Melodi Grand Prix?

– Ærlig talt tror vi dette her er en gyllen mulighet for å vise oss frem for så mange som mulig. Det er en altfor unik og spennende mulighet til å takke nei til.

Vokalist Jim André forteller at de ikke så mye som tenkte på Grand Prix en gang da de jobba med debutskiva.

Dette sier Use Me om MGP-låten:

Video Bandet Use Me deltar med låta Daisy i MGP 2011

– Vi skulle spille inn alle låtene, hadde booka tid i studio i Sverige, og alt var pakket og klart. Men dagen før skrev jeg plutselig en ny låt uten å prøve en gang.

18-åringen skjønte at den var verdt å satse på, men måtte overbevise de andre i gruppa om det samme. Dagen før de skulle til Sverige og spille inn albumet, hadde de «kriseøving» for å sjekke om de fikk pressa inn den nye låten også.

– De andre likte den så godt at vi tenkte vi ville dele den med så mange som mulig. Og det går jo ikke an å nå ut til flere, enn via Melodi Grand Prix!