NRK Meny
Normal

Årets urnorske eventyr

Dama som «kan få is til å smelte» er endelig klar for å delta i Melodi Grand Prix-sirkuset.

Helene Bøksle

Helene Bøksle deltar i Melodi Grand Prix 2011 med låten «Vardlokk».

Foto: Fredrik Arff / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Jeg har lenge hatt et ønske om å delta i Melodi Grand Prix. Men det var først nå tiden føltes riktig, forteller Helene Bøksle.

Den erfarne artisten stod allerede som fireåring på scenen for første gang, og siden har det blitt fire album, turneer på nesten alle verdens kontinenter og utallige konserter og teateroppsetninger.

Kan smelte is

Selv om det ikke har vært mye markedsføring rundt artisten Helene Bøksle, har platene hennes likevel solgt godt. Kanskje er det på grunn av anmeldelser som denne, som Fædrelandsvennen skrev da juleplaten «Det hev ei rose sprunge» kom ut i 2009?

«Helene Bøksle kan få is til å smelte. Dette er den beste norske juleplata i år. Kanskje den beste noensinne».

Dette sier Helene Bøksle om MGP-låten:

Video Helene Bøksle deltar i MGP 2011 med låta «Vardlokk»

29-åringen har lang fartstid i artistbransjen, og har samarbeidet med artister som Bjørn Eidsvåg, Secret Garden og Kurt Nilsen. Men det var først nå hun følte hun hadde noe å tilby Melodi Grand Prix.

– Nå føles tiden riktig. Og det skal bli en fantastisk tid, jeg gleder meg masse til å trå inn i dette eventyret!

Vardlokk og spåkoner

Låten Bøksle skal synge på scenen i Ørland er skrevet av Cecilie Larsen. «Vardlokk »handler om den tiden da kristendommen og åsatro kjempet om sjelene i landet.

– Jeg synger om kraften og magien som ligger i musikken. Jeg vil fortelle eventyr, og jeg vil gi folk følelsen av valsetrinn i høstnatten, drama i fire akter, engler i snøen, og minne mennesker om å gripe øyeblikket, forteller Bøksle.