Fra Idol til Melodi Grand Prix

Det er godt MGP-sendingene er på kveldstid. Hadde de vært på morgenen hadde Isabella Leroy (28) hatt et problem. Hun bruker nemlig lang tid på å våkne hver morgen.

Video MGP 2011 delfinale Isabella

Klikk på bildet for å se intervju med Isabella.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Jeg står opp grytidlig, og trenger minst fire timer på å våkne. I tillegg drikker jeg sikkert to liter kaffe mens jeg ser en koselig film, helst «Stekte, grønne tomater» for tusende gang. Først da kan dagen begynne, sier Isabella.

Venneløs klimpring

Isabella, MGP 2011

Isabella Leroy deltar i Melodi Grand Prix 2011 med låten «Sand».

Foto: Fredrik Arff / NRK

Isabella kan takke familiens hyppige flytting i oppveksten for at hun begynte å interessere seg for musikk. Da familien flyttet til Fredrikstad i 1995 var hun så lei av å dra fra vennene sine, at hun bestemte seg for ikke å skaffe seg nye. I stedet dro hun rett hjem etter skolen, og brukte ettermiddagene på jenterommet, hvor hun klimpra på en gammel gitar hun hadde funnet i flyttelasset.

Kameraten Anders synes imidlertid det var for ille at ingen skulle få høre Isabellas stemme, og oppfordret henne til å begynne å spille for folk. Det gjorde hun, og etter hvert ble hun med i bandet Neverland.

I 2007 meldte Anders henne like godt på Idol, og der fikk hun spilt sangene sine for et større publikum.

Debutalbum

I tillegg til å drive med musikk studerer Isabella teologi på femte året. Hun har planer om å arbeide som sjømannsprest når hun er ferdig om to år. Men først er det MGP og utgivelsen av hennes første album som står for tur. Sammen med produsent Jørn Christensen, kjent fra blant annet Mercury Motors og CC Cowboys, legger hun siste hånd på verket.

– Jeg skriver mest om ting jeg opplever eller lurer på, men også om drømmer og mareritt jeg har. Jeg prøver å være åpen og inkluderende på scenen, og vil gjerne at alle skal føle at jeg synger til dem, sier Isabella.