Bløffmakere med midtlivskrise?

– Kall det gjerne en midlivskrise å være med i MGP, men jeg mener vi deltar med den beste låta vi har skrevet, sier Tarjei Van Ravens i Babel Fish.

Babel Fish, MGP 2011

Babel Fish deltar i Melodi Grand Prix 2011 med låten «Depend on Me».

Foto: Fredrik Arff / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Gruppa Babel Fish har holdt på siden slutten av 80-tallet og har en lang merittliste og flere store radiohits bak seg, men det var først med singelen «Mania» i 1997 at karrieren virkelig skjøt fart, også i utlandet.

Bløffemakere

Historien startet med at vokalist Tarjei Van Ravens (40), gitarist Halvor Holter (41) og trommis Odd Jensen (41) etter en periode som heavy-metall rockere på videregående, ønsket å bli postjerner på lik linje med a-ha.

De dro til London hvor de bløffet seg inn hos plateselskaper og managere, men dro hjem uten platekontrakt. Like etterpå møtte de bassisten Simon Malm (37), og ga ut singelen «Light of Day». Da begynte ballen å rulle, men de fortsatte å bløffe litt.

– Jeg husker at Halvor og jeg booket intervjuer for hverandre under pseudonymer, mimrer Tarjei Van Ravens.

Det tok imidlertid litt tid før de landet på et bandnavn, og Babel Fish er hentet fra Douglas Adams’ «Haikerens guide til galaksen», hvor en Babel Fish er en dekoder som, hvis man putter den i øret, gjør at man kan forstå alt som blir sagt på ethvert språk.

Dette sier Babel Fish om MGP-låten:

Video Babel Fish er med i MGP 2011

Midtlivskrise?

Selv om gutta har turnert med kjente navn som The Corrs, Barenaked Ladies og Waterboys har de vanlige jobber ved siden av å spille i Babel Fish.

– Vi liker å spille sammen, og det å være med i Melodi Grand Prix er morsomt. Noen vil kanskje kalle det en førtiårskrise siden vi alle er i den alderen, men for oss handler det om at vi har en veldig bra låt som vi tror på, sier Tarjei Van Ravens.