Gaute Ormåsen

Gaute Ormåsen MGP-debuterer med en selvkomponert låt på norsk!

Gaute Ormåsen
Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Norge ble først kjent med Gaute Ormåsen i 2003, da han kom på andre plass i Idol-finalen hvor Kurt Nilsen stakk av med seieren. SonyBMG var raskt på banen og innlemmet lysluggen fra Brumunddal i artiststallen sin, og debutskiva New Kid in Town solgte 30 000 eksemplarer. I 2006 slapp han andrealbumet G for Gaute, som ble fulgt opp to år senere med skiva Drømmesang. Gaute har også svingt seg på dansegulvet i Skal vi danse og framvist skuespillertalentet i Hotell Cæsar.

Eneste som synger på norsk

Gaute Ormåsen skriver og synger sanger på sin egen dialekt, og i Melodi Grand Prix er han den eneste som stiller med en norskspråklig sang.

- Låta mi heter «Synk eller svøm» og handler om at man må gjøre noe med drømmene og ambisjonene sine. Ikke bli sittende som 60-åring og angre på det man ikke gjorde, forklarer Gaute.

26-åringen er spent på publikums mottakelse av låta, som han beskriver som noe litt utenom det vanlige:

- Den går i marsjtakt og har en ganske spesiell sammensetning av instrumenter. Både piano, tuba, kirkeorgel, vaskebrett og munnspill er med.

Gaute Ormåsen har skrevet «Synk eller svøm» sammen med Laila Samuelsen og Kim Bergseth. Samuelsen har blant annet skrevet låter for Maria Arredondo, Venke Knutson og Alejandro Fuentes, mens Bergseth produserte Alexander Rybaks Fairytale.

Synk eller svøm
Framføres av Gaute Ormåsen
Tekst og melodi: Gaute Ormåsen, Laila Samuelsen og Kim Bergseth

Gaute Ormåsen

Gaute tar steget videre og deltar i MGP med en sang på norsk!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK