Lene Alexandra

Lene Alexandra håper å fenge MGP-publikummet med en selvsnekret danselåt!

Lene Alexandra
Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Dette er andre gang Lene Alexandra er med i Melodi Grand Prix. I 2008 deltok hun med låta «Sillycone Valley», nå er det danselåta «Prima Donna» som skal fortrylle øregangen til MGP-publikummet.

Fra Robinson til MGP

Mye har skjedd siden Norge ble kjent med Lene Alexandra Øien (28) under Robinson-ekspedisjonen i 2004. Et musikalsk samarbeid med Christer Falck resulterte i hit'en «My Boobs Are OK», og i 2008 slapp Lene Alexandra albumet Welcome to Sillycone Valley. Samme år MGP-debuterte hun og danset seg til topps i Skal vi danse. Nå er Trøgstad-jenta altså klar for Melodi Grand Prix part deux.

-Det er stas for meg å få være med i en låtskriverkonkurranse hvor musikk er i fokus. Forrige gang jeg var med i MGP møtte jeg utrolig mange dyktige og hyggelige mennesker som lærte meg masse, forteller Lene Alexandra.

Spiller inn plate

Lene Alexandra signerte nylig kontrakt med Sony BMGs nye label 3rd Floor og er godt i gang med å lage låter til det nye albumet. Her samarbeider hun med flere ulike låtskrivere og produsenter, men skriver også flere av låtene selv.

Men før plateslippet er det altså Melodi Grand Prix som står for tur.

- Å være med i Melodi Grand Prix er en fin trening i det å synge live på direkten på TV med «in ear», korister , dansere og så videre. Det er mye å lære som artist og man blir aldri utlært, sier Lene Alexandra.

Låten Lene Alexandra opptrer med i MGP 2010 heter "Prima Donna" og er skrevet av Lene Alexandra sammen med Jarl Aanestad og Simon Walker. Aanestad har jobbet med en rekke kjente norske artister, og deltok blant annet som låtskriver i MGP 2008 for Maria Trøen.

Prima Donna
Framføres av Lene Alexandra Øien
Melodi: Lene Alexandra Øien og Jarl Aanestad
Tekst: Lene Alexandra Øien, Jarl Aanestad og Simon Walker

LENE ALEXANDRA

Put on your blue suede shoes! Lene Alexandra har skrevet en danselåt til MGP.

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK