Dette svarte Guri Schanke

Mandag stilte den norske Melodi Grand Prix-vinneren Guri Schanke til nettmøte på nrk.no.

Guri Schanke
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

- Etter fagjuryens poeng tenkte jeg at det ikke blir seier, men så tok jeg heldigvis feil, svarte Guri Schanke i mandagens nettmøte, der spørsmålene handlet om blant annet kjolelengder, spanske oversettelser og Norges sjanser i den internasjonale finalen.

Les svarene fra Guri her!  

Overveldet

Guri Schanke
Foto: Geir Evensen / NRK

 

Den internasjonale finalen finner sted i Helsingfors 12. mai. Imidlertid må Guri Schanke klare å kvalifisere seg gjennom en tøff semifinale i konkurranse med 28 andre land, ettersom Norge havnet utenfor de ti beste i fjorårets finale. Det norske finalbidraget er latino-låta "Ven a bailar conmigo".

- Å bli med i Grand Prix har vært en drøm så lenge jeg kan huske, sier en overveldet - og overrasket - vinner.

Ingen av de tre fagjuryene fra Alta, Bodø og Stokke hadde Schanke som sin topp-kandidat, men alle landsdelene unntatt Sørlandet - som stemte på Jannicke Abrahamsen - ga henne flest stemmer.

På sko-shopping med Per Sundnes

- Nå skal Guri og jeg på sko-shopping i Helsingfors. Det blir spennende å se hva resten av Europa synes om låta, sier NRKs Grand Prix-kommentator Per Sundnes, som mener låta har et internasjonalt tilsnitt og et bra bidrag fra Norge til Eurovision Song Contest.

På de tre neste plassene i gullfinalen fulgte Jannicke Abrahamsen, CRASH! og Dusty Cowshit. Noe overraskende var ikke Jenny Jenssen, som etter sin innsats i delfinalen i Stokke har blitt sett på som den folkelige favoritten.