NRK Meny
Normal

Guri populær i Europa

Guri Schanke har nok en gang blitt invitert til å opptre på utenlandsk TV.

Guri Schanke
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

17. februar hadde Spania invitert flere av de allerede finalklare artistene. Sammen med Sveriges ukronede Grand Prix-dronning Carola, og artister fra andre land, framførte Guri Schanke Norges melodi i pausen.

- Det var en fantastisk opplevelse, og responsen fra publikum var helt topp, sier Guri Schanke.

Til Litauen

Neste lørdag er den travle Grand Prix-vinneren på farten igjen. Denne gangen er det Litauen som står for tur. Om opplegget blir det samme som i Spania, vet hun imidlertid ikke.

- Foreløpig så vet jeg ikke så mye mer enn at jeg skal til Vilnius, hovedstaden i Litauen, og fremføre "Ven a bailar conmigo" i den Litauiske Grand Prix-finalen. Men jeg gleder meg og er kjempeglad for at jeg får muligheten til å presentere melodien til det Litauiske folket, sier en entusiastisk Guri Schanke.

Melodifestivalen

Hva hun gjør videre fram mot finalen i Helsinki tar hun etterhvert som det dukker opp.

- Det skjer jo så mye rundt meg nå, så jeg kan ikke gjøre annet enn å ta det som det kommer. Det er mulig jeg tar meg en frihelg og reiser til Stockholm for å få med meg finalen i Melodifestivalen, sier hun.  

 

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold