NRK Meny
Normal

– Merker et større fokus på de gode låtene framfor glitter og staffasje

Halvparten av årets Melodi Grand Prix-låter er allerede listet på landets radiokanaler. Musikksjef i P1, Atle Bredal, sier han har merket en dreining i konkurransens musikkutvalg de siste årene.

Moi

Moi er blant artistene som har oppnådd radiolisting på P1 etter MGP-deltakelsen. Hun er en av to artister som synger på norsk i årets MGP.

Foto: Tom Øverlie / NRK

På lørdag skal vinneren av Melodi Grand Prix 2014 kåres, og historisk sett vil låta som blir stemt fram til å representere Norge i Eurovision Song Contest få mye spilletid på radio fram mot finalen i København i mai.

Men allerede flere uker før MGP-finalen har et rekordhøyt antall av årets artister merket stor interesse fra norske radiokanaler. Til nå har tre låter blitt listet på NRK P1, to på NRK P3 og tre på NRK Mp3. I tillegg er flere av låtene i rotasjon på Radio Norge, P4 og Radio 1.

NRK P1
Carl Espen – «Silent Storm»
Moi – «Bensin»
Oda & Wulff – «Sing»

NRK P3
Carl Espen – «Silent Storm»
Martine Marbel – «Right Now»

NRK Mp3
Charlie – «Hit Me Up»
TIMBRE & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein – «Frozen By Your Love»
Hilda og Thea Leora – «Best Friend’s Boyfriend»

– Har som mål å gi låtene et liv utenfor MGP-scenen

Musikkansvarlig for Melodi Grand Prix, Vivi Stenberg, er godt fornøyd med at halvparten av årets artister har fått plass på radiokanalenes spillelister.

Vivi Stenberg

Vivi Stenberg er musikkansvarlig for Melodi Grand Prix.

Foto: Tom Øverlie / NRK

– Det var et uttalt mål før vi startet at artistene og låtene skulle få et liv også utenfor de tre minuttene vi gir dem på MGP-scenen, og det synes jeg vi har lyktes med. Vi har hele tiden tenkt kommersielt når vi har plukket ut årets bidrag, sier hun.

Stenberg understreker at Melodi Grand Prix er en unik scene i norsk sammenheng.

– Det er så få altfor få plattformer for å vise frem ny musikk til et stort og bredt publikum i Norge. Og siden MGP kan bidra til å løfte fram ny musikk og nye artister, så det ville vært en bortkastet mulighet hvis vi brukte plassen til musikk som kun er artig å se på TV.

– MGP og P1 nærmer seg hverandre

Atle Bredal

Atle Bredal, musikksjef i NRK P1 savner flere norske låter i MGP.

Foto: Jon-Annar Fordal

NRK P1 har i år valgt å liste tre av årets artister. Det er flere enn noen gang. Atle Bredal er musikksjef i kanalen, og forteller at det er først de to-tre siste årene at P1 har sluppet til MGP-låter i sine spillelister.

– Vi merker veldig tydelig at det er større fokus på de gode låtene framfor glitter og staffasje, og det synes jeg er helt strålende, sier Bredal.

Kanalen vurderer aktuelle låter fra uke til uke, og vurderer dem ut ifra samme kriterier uansett hvilken plattform de presenteres på utad.

– De siste årene har låtene i Melodi Grand Prix blitt bedre og passet vår profil i større grad. MGP og P1 har nærmet seg hverandre, og kanskje møtt hverandre på halvveien, sier han.

Bredal skulle likevel ønske at flere av årets låter var på norsk.

– Både jeg og kanalen hadde håpet at mer enn to av 15 låter var norskspråklige. Det er en identitet som forsvinner når låtene framføres på engelsk, sier han.

Samtlige plateselskap representert

– Verken Idol, Norske Talenter, The Voice eller X-Factor kan vise til noe i nærheten av det årets MGP-runde har av radiospilling og spillelisteplasseringer, sier Lars Hustoft.

Han jobber som A & R og produsent hos Starbox Recordings/Universal Music, og er manager for Charlie, som er blant de ni finalistene i årets Melodi Grand Prix. I tillegg er han promoansvarlig for årets MGP-bidrag.

– MGP blir tatt på alvor og er relevant også utenfor showet og på andre kanaler enn NRKs egne, noe som er enestående i forhold til de andre programmene som kritikerne elsker å sammenligne MGP med, sier han.

Hustoft mener Melodi Grand Prix er på rett vei når samtlige store plateselskap er representert blant årets artister.

– I år har publikum fått muligheten til å bli kjent med artistene før showet har vært på lufta. Det har gitt oss som jobber med å profilere artister en unik mulighet. Låtene har blitt listet og alle de etablerte plateselskapene er engasjert og bruker MGP som en relevant scene for sine artister, det forteller meg at MGP er på riktig vei, sier han.

Finalen i Melodi Grand Prix 2014 ser du direkte fra Oslo Spektrum på NRK1 kl. 19.55 på lørdag.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold