Hopp til innhold

MGP - Programmet alle elsker å hate

Trodde du denne ukens kritikk mot Melodi Grand Prix var ny? I så fall må du tro om igjen. Se video!

Melodi Grand Prix opplever kritikk. Men det er langt fra første gang...

«NRK ødelegger hele MGP», hevdet Jostein Pedersen i en artikkel i Dagbladet denne uken. VGs Stein Østbø mener «MGP er på glattisen», og seertallene på 612.000 er i følge medieeksperter et klart tegn på at sangkonkurransen i år er fullstendig feilslått.

At Melodi Grand Prix kritiseres for å være dårlig er ikke nytt. Helt siden konkurransens spede start i 1960 har programmet fått kritikk. Det har vært for stillegående, for viltert, for bakpå, for harry og i år er programmet altså for ungt og trendy.

Stian Malme

Stian Malme er prosjektleder for Melodi Grand Prix. Han mener programmet er avhengig av å gjøre endringer innimellom.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Noe av det som er gøy ved å jobbe med Melodi Grand Prix er nettopp det at programmet skaper så mye engasjement. Dette er et program alle har et forhold til helt fra barndommen av, dermed føles det som om man rokker ved en felles kulturarv hver gang redaksjonen gjør endringer i programmet, forteller Stian Malme, prosjektleder for Melodi Grand Prix i NRK.

– Må være relevante

Malme mener likevel dette ikke kan skremme redaksjonen fra å gjøre endringer.

– Endringer må av og til gjøres for å sørge for at MGP følger med i tiden og er relevant for folk. Vi tar til oss alle tilbakemeldinger fra seerne og forsøker hele tiden å gjøre showene så bra som mulig.

NRK-journalist Njål Engesæth, kjent fra programserien «Lisenskontrolløren» har gjennom helgens tre MGP-sendinger tatt et dypdykk i det store MGP-arkivet. Nå har han gjort et nytt søk, der han tar for seg Melodi Grand Prix’ utskjelte historie. Se video øverst i artikkelen!

Hør også dagens Dagsnytt Atten der Underholdningssjef Charlo Halvorsen og Ketil Stokkan møtes til debatt!