Hopp til innhold

– MGP 2021 blir tidenes viktigste

Rekordmange artister, «wild card» og en mer robust stemmeløsning. Slik blir den neste utgaven av Melodi Grand Prix.

Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase

RETURNERER: Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase returnerer som programledere.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase returnerer som programledertrio. De beskriver den kommende MGP-sesongen som en nødvendig fest.

Kåre Magnus Bergh, Ronny Brede Aase og Ingrid Gjessing Linhave er programledere for MGP 2020.

Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase returnerer som programledere i MGP 2021.

Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

– Jeg føler pandemien har vært som en snodig trykkoker, der behovet for å være med andre mennesker, føle fellesskap og ha bekymringsløse stunder er noe vi alle lengter etter, sier Ingrid Gjessing Linhave som føler MGP kan innfri noen av de nevnte behovene.

På grunn av pandemien, blir alle direktesendinger uten publikum. Det bekymrer ikke Linhave.

– Vi begynner vel å bli vant til applausknapper og tomme seter alle mann. Jeg tenker at det blir fest uansett. Vi ser frem til å spre glede og skape fest i denne fæle pandemien, sier hun.

En mer robust stemmeløsning

En av de mest omdiskuterte sakene fra årets MGP-finale var stemmekaoset. Millioner av emojis satte stemmesystemet midlertidig ut av spill, og førte til at en folkejury på 30 personer bestemte hvem som gikk videre til neste runde.

Siden den kvelden, har NRK jobbet mye med å gjøre stemmeløsningen mer robust. Det sier NRKs leder for Publikumsprodukter, Inge Thorud.

– Vi har gjort endringer i den tekniske arkitekturen, og systemene tar nå høyde for et større volum av stemmer og engasjement, sier Thorud og legger til at det samme systemet har blitt brukt gjennom høstens Stjernekamp og den alternative Eurovision-finalen i mai.

NRK har som mål å skape et stort engasjement via mobilen også neste år, men ikke med det samme emojikonseptet som i februar.

Dersom stemmesystemet ikke fungerer, er det satt på plass to nye backup-løsninger.

– Det ene er SMS-avstemning, og det andre er et publikumspanel. Panelet er plukket ut av analyseselskapet Norstat, sier Thorud.

Rekordstor sesong

Totalt skal rekordmange 26 artister være med. 12 av disse konkurrerer i finalen, seks forhåndskvalifiserte og seks finalister stemt frem av publikum.

Delfinalene som ble innført tidligere i år videreføres neste år, og den første av fem delfinaler er allerede lørdag 16. januar.

Programlederne Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase leder showet under finalen i Melodi Grand Prix i Trondheim spektrum.

Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase returnerer som programledere i MGP 2021. Her fra fjorårets utgave.

Foto: Tore Meek

Nytt av året er at den siste finalisten blir avgjort gjennom en «wild card»-sending søndagen før finalen. Alle artister som ikke gikk videre fra sin delfinale, får dermed en ny sjanse til å motta en finalebillett.

Prosjektleder og musikkansvarlig i NRK, Stig Karlsen er klar for å sparke i gang sesongen.

– MGP 2021 blir tidenes viktigste. I en litt tung tid med mangel på begivenheter som samler oss, trenger vi alle en heftig musikkfest nå, sier Karlsen.

Første artistoffentliggjøring finner sted mandag 11. januar 2021.