Hopp til innhold

Kvenske barn kommer ut med en digital julekalender

I samarbeid med barn fra den kvenske avdelingen i Lakselv og barn fra kvensk språkreir har Kvensk institutt produsert en kvensk julekalender. Fra og med 1. desember skal NRK Kvensk dele den nyeste luken hver dag.

Den kvenske julekalenderen er produsert og filmatisert av Kvensk institutt.

Den kvenske julekalenderen er produsert og filmatisert av Kvensk institutt.

Foto: Kvensk institutt

I år skal Kainun instiutti – Kvensk institutt i samarbeid med barn fra den kvenske avdelingen «Variksenmarjointupa/Krøkebær» ved Bærtua barnehage i Lakselv og barn fra kvensk språkreir komme ut med en kvensk julekalender.

Ifølge en pressemelding består kalenderen 24 kvenske ord hvor ett ord introduseres hver dag i tidsrommet 1.–24. desember kl. 6.00. Sammen med de voksne på avdelingen har barna øvd på ordene, og filmingen ble gjort på instituttet mens barna fikk pynte juletre, koke julegrøt koste seg med frukt og pepperkaker innimellom opptakene.

Lukene blir publisert på instituttet sine nettsider, men NRK Kvensk skal også dele den nyeste luken på nettsiden sin fra og med i morgen.

Barna gleder seg aller mest til at alle i Norge nå skal få se deres julekalender og lære seg de kvenske ordene. Vi håper at alle gleder seg til å åpne hver luke sammen med oss, står det i pressemeldingen.

Kvensk julekalender
Foto: Kvensk instiuttt