NRK Meny
Normal

Ukas Urørt (U36) Herostratos

"Slumber" med Herostratos er Ukas Urørte låt. Med utgangspunkt i et vidt spekter, har bandet klart å samle seg om nydelig harmonipop.

Herostratos er Ukas Urørt (U 36)
Foto: Eir Husby

Urørt mener:

Melodi bør alltid gå foran produksjon, og få eksempler er bedre enn ”Slumber”. Nydelig harmonipop som lukter av Posies og Jesus & The Mary Chain. Herostratos er på full fart inn i en skare av nye og hengivne fans.

Hør låten "Slumber" her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Trykk på 'pil ned'-knappen til høyre i playeren for å laste ned.

Bredt lydbilde

Bandet består av 28-åringene Tor Sigurd Undheim, Marius Reppe, Hallgeir Osen, Kristoffer Solvang og Ragnar Skarseth, som siden tenårene har spilt instrumenter både på egen hånd, i skole og i diverse band.

Tor og Marius spilte tidligere sammen i Trondheim, og for tre år siden startet de opp igjen da begge flyttet til Oslo. Sommeren 2007 kom resten av dagens besetning på plass, og de tok navnet Herostratos.

Fem bandmedlemmer fører til et bredt lydbilde, og mange ulike musikalske referanser.

- Alle har med bakgrunner inn i bandet, og jeg tror ikke noen av oss har oversikten over hva de inneholder, sier Tor. I låtskrivingen er et hvert band med sans for fine melodier inspirerende. Eksempelvis en del pop og indie fra nittitallet og fram til i dag.

Snill pop

I følge gutta selv er det snille popmelodier med ivrige trommer og et lass gitarer som best beskriver musikken til Herostratos. Ukas Urørte låt ”Slumber” går også under kategorien schizofren, påstår Tor.

- "Slumber" er tekstmessig en av de mer konkrete låtene vi har, den ble lagd en skral dag i vinter mer for min egen del enn med tanke på at andre skulle få noe ut av den. Den skulle i utgangspunktet muntre og peppe meg opp. Men ting er sjelden svart hvitt, slik kom refrenget inn i bildet.

Så langt har "karrieren" vår stort sett dreid seg om å skrive låter og forme lyden. Sånn sett er kanskje det mest interessante utad at vi har fått såpass god respons på det lille vi har sluppet ut av øvingslokalet så langt, og det er fint. Det er en oppmerksomhet å bli Ukas Urørt, og håper det gjør at flere hører musikken vår og interesserer seg for hva vi driver med.

-Hva er den største skandalen eller merkeligste opplevelsen dere har vært borti?

Vi er et ganske nytt band og har ikke så mange felles opplevelser som stikker seg ut ennå. Men det var både skandale og merkelig da utleieren av det forrige øvingslokalet vårt konfiskerte utstyret vårt et par måneder fordi vi ikke ville leie hos ham lenger. Han er sjuk.

MER: Herostratos på Urørt