NRK Meny
Normal

Ukas Urørt (U20) The Megaphonic Thrift

På en liten indieklubb i Bergen spiller The Megaphonic Thrift sin andre konsert. I publikum står en kommende Quart-bookingsjef, og han er strålende fornøyd.

Foto: Eirik Lande www.eiriklande.com

Foto: Eirik Lande / www.eiriklande.com

Foto: Eirik Lande www.eiriklande.com

Urørt mener:

”Et av Bergens mest lovende band lager det som best kan beskrives som en sonisk regnbue av syrete, melodiøs og beintøff støy-melankoli. Fra et trangt og smått klaustrofobisk lydbilde siver det ut herlige melodier i alskens farger, og med en fast leveranse av bunnsolide konserter er dette et band du garantert vil høre mer fra.”

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Trykk på 'pil ned' til høyre i playeren for å laste ned.

Quart-start

Da bandet spilte sin andre konsert på det bergenske klubbkonseptet Indiegranskauen, stod tilfeldigvis briten Andy Inglis blant publikum og ropte "you crazy Scandinavians!". To uker senere var han i gang i sin nye jobb som bookingsjef for Quart, og den første festivaljobben til The Megaphonic Thrift var et faktum. Andre festivaler som Øya og Storås har deretter også fått ferten av bandet.

- Å bli booket til Quart etter to spillejobber er jo rimelig interessant, sier Richard Myklebust, vokalist og gitarist.

Foto: Eirik Lande / www.eiriklande.com

Fylla har skylda

Foruten ham består resten av bandet av Fredrik Vogsborg, Njål Clementsen og Linn Frøkedal. Til sammen har besetningen bakgrunn fra drøyt 35 (!) andre band, blant dem Stereo21, The Low Frequency In Stereo, Empty Bottles Broken Hearts, Syme og Casiokids.

- Vi begynte å spille sammen i fjor høst. Det er kjipt det der med at det er umulig å gå på fylla i Bergen uten at det ender i nye band-prosjekter. Vi prøvde å unngå dette bandet, men det gikk ikke.

Skytedrama og mais-kuriosa

Foruten en pen liten bukett av festivaljobber skal bandet spille inn to 7-tommere, en før og en etter sommeren, pluss album til høsten.

- Hvordan vil dere beskrive musikken deres?

- Det er bråkete, syrete og skranglete støypop. Richard lager fine melodier som vi deretter ødelegger, eller i alle fall skjuler godt.

- Hva er den merkeligste opplevelsen dere har vært borti?

- Etter en spillejobb på Chateu Neuf i Oslo havnet vi midt oppi et skytedrama utenfor Blå. Det er uvanlig kost for Bergensbølgen.

Uvanlig kost generelt ser også til å være en av bandets skjulte fascinasjoner.

- Er minimais en jævlig liten mais eller er det en annen type mais? Og går det an å lage minipopcorn? Njål tror at upoppet popcorn er rå mais og at mais på boks er moden, ergo går det an å lage minipopcorn.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK