Telemark mot Toten

Telemark møter Toten i kveldens program, fredag 29. oktober. Ta vel imot Ingebjørg Bratland, Jon Solberg, Nora Foss Al Jabri og Knut Anders Sørum når de går i duell med hverandre.

Nora Foss Al Jabri, Trond og Knut Anders Sørum

Totenlaget har med seg ungdommen i kveld: Nora Foss Al Jabri, Trond og Knut Anders Sørum

Foto: Erik Dyrhaug

Mesterlig

Ingebjørg Bratland er jenta som rørte Kong Harald til tårer da hun sang ”Den fyrste song” ved avdukingen av Kongens mor, Kronprinsesse Märta, sin statue i forbindelse med hans 70-årsdag i 2007.

Ingebjørg ble født en maidag i Vinje i Telemark, og har kvedet siden hun var 5 år gammel. (Hvis noen lurer på om hun er i slekt med Sondre Bratland, så kan vi fortelle at Ingebjørgs far er Sondres søskenbarn.) Hun er både norsk og nordisk mester i folkemusikk. Ingebjørg er en ettertraktet vokalist, og en av Gisle Børge sine personlige favoritter. Alle som har sett ”Jul i Svingen” har hørt Ingebjørgs vakre stemme da det er hun som synger tittelsangen. I 2011 kommer hennes første album, og vi gleder oss allerede.

Ingebjørg Bratland og John Solheim

Telemarkana møter folkemusikk. Ingebjørg Bratland og John Solberg.

Foto: Erik Dyrhaug

Telemarkana

Jon Solberg har hovedfag i rockabilly fra 50-tallet og er vokalist og låtskriver i bandet Ni Liv. Plata ”Hallingspark” ble utgitt i år, og er det fjerde albumet til bandet fra Telemark. Plata har høstet gode kritikker og det har blitt mange konserter i kjølvannet av denne.

Ni Liv har funnet opp sin egen sound kalt Telemarkana. Dette er enkelt forklart amerikansk roots-country-rock fremført på telemarkdialekt. Ni Liv er hyppig å høre på radio, der de er et frisk pust med jordnære og billedlige tekster til fengende toner. Ved siden av musikken driver Jon dialektskjurta.no, en nettbutikk hvor han samler inn dialektuttrykk og trykker det på t-skjorter.

Vidunderbarn

Nora Foss Al Jabri

Vidunderbarnet Nora Foss Al Jabri

Foto: Erik Dyrhaug

Da Nora var 11 år la søsteren hennes ut en snutt på nettet, der Nora sang ”Hallelujah” av Leonard Cohen. Dette gjorde Nora kjent over hele landet, og som 13-åring ble hun invitert av selveste Oprah Winfrey til å delta i et spesialprogram om verdens mest talentfulle barn. Jenta fra Gjøvik sang dermed for 8,5 millioner amerikanske tv-seere i ett av verdens største tv-programmer.

Nora er en stor Eva Cassidy-tolker til tross for sin unge alder, har vært med i Norske Talenter og har nå, som 14-åring, kommet inn på et spesialprogram for talentutvikling på Musikkhøgskolen ved siden av ungdomsskolen.

Stor stemme fra Toten

Knut Anders Sørum

Knut Anders er Prøysen på sitt aller beste.

Foto: Erik Dyrhaug

Knut Anders er bondegutt fra Skreia. Han kan, som ekte totninger bør kunne, sin Prøysen. Faktisk så bra at han gir ut sitt første soloalbum med Prøysen-sanger i disse dager. Alt er spilt inn live i Knut Anders sitt eget stabbur.

Knut Anders innehar også en av Norges mest allsidige stemmer, og mestrer Motown-stilen, rock og pop så vel som tidligere nevnt Prøysen. Mange har hørt ham synge i ”Skal vi danse”, ”Singing bee” og som vinner av Melodi Grand Prix i 2004 og ikke minst som gjest i Beat for Beat ved tidligere anledninger. Vi er nok en gang veldig glade for å ha Knut Anders på besøk igjen!

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm