Hopp til innhold

Medalje til «Banjo-Kari»

Kari Svendsen fikk Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen. – Du har en enestående posisjon som visesanger, sa ordføreren.

Hun fikk tildelt medaljen av ordfører Fabian Stang under et arrangement i Oslo rådhus.

– Du er en raus gledespreder som alltid stiller opp, sa ordføreren, før han delte ut både medalje og diplom.

Se video:

Video Kari Svendsen får St. Hallvard- medalje

Kari Svendsen får St. Hallvard- medalje

Stolt artist

– Dette er jo helt ufattelig. Jeg er veldig glad, stolt og beæret. Bare se på alle de størrelsene som har fått prisen før meg! Jeg fyller kanskje et folkelig hull, sa Kari Svendsen.

Kari Svendsen (60) startet sin karriere i 1966, først som medlem av Christiania Fusel & Blaagress. Fra 1970-tallet opptrådte hun som soloartist og etter hvert i flere revyer.

Hun er kjent for å holde de norske revyvisene i hevd. I 1994 mottok hun Gammleng-prisen i klassen vise.

Ikke hvert år

St. Hallvard-medaljen ble innstiftet i 1950, men første gang utdelt i 1956. Tildelingen skjer ikke hvert år og det har også variert fra år til år hvor mange som har mottatt medaljen.

Den har fått navn etter byens skytshelgen, Hallvard Vebjørnsson, eller St. Hallvard.

Mottakere av St. Hallvard-medaljen de senere år er blant andre Børre Rognlien (2010), Gunnar Sønsteby (2009), Aud Schønemann (2002), Thor Heyerdahl (1997) og Grete Waitz (1989).

Kulturstrøm

  • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

    Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

    I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

    Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

    Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.