Medalje til «Banjo-Kari»

Kari Svendsen fikk Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen. – Du har en enestående posisjon som visesanger, sa ordføreren.

Hun fikk tildelt medaljen av ordfører Fabian Stang under et arrangement i Oslo rådhus.

– Du er en raus gledespreder som alltid stiller opp, sa ordføreren, før han delte ut både medalje og diplom.

Se video:

Video Kari Svendsen får St. Hallvard- medalje

Kari Svendsen får St. Hallvard- medalje

Stolt artist

– Dette er jo helt ufattelig. Jeg er veldig glad, stolt og beæret. Bare se på alle de størrelsene som har fått prisen før meg! Jeg fyller kanskje et folkelig hull, sa Kari Svendsen.

Kari Svendsen (60) startet sin karriere i 1966, først som medlem av Christiania Fusel & Blaagress. Fra 1970-tallet opptrådte hun som soloartist og etter hvert i flere revyer.

Hun er kjent for å holde de norske revyvisene i hevd. I 1994 mottok hun Gammleng-prisen i klassen vise.

Ikke hvert år

St. Hallvard-medaljen ble innstiftet i 1950, men første gang utdelt i 1956. Tildelingen skjer ikke hvert år og det har også variert fra år til år hvor mange som har mottatt medaljen.

Den har fått navn etter byens skytshelgen, Hallvard Vebjørnsson, eller St. Hallvard.

Mottakere av St. Hallvard-medaljen de senere år er blant andre Børre Rognlien (2010), Gunnar Sønsteby (2009), Aud Schønemann (2002), Thor Heyerdahl (1997) og Grete Waitz (1989).

Kulturstrøm

  • Malkovitch spiller dirigentlegende

    Skuespiller John Malkovich skal bekle rollen som den feirede og omdiskuterte rumenske dirigenten Sergiu Celibidache i sine eldre år, skriver nettstedet Variety. Manuset til filmen The Yellow Tie er skrevet av dirigentens sønn, Serge Ioan Celebidachi og James Olivier (kjent for filmen Octav fra 2017), og portretterer den eksentriske dirigenten, som var vekselsvis geniforklart og avskrevet som galning. Filmingen begynner i Romania, våren 2022.

  • – Folk vil ha meir kroppskunst

    Ifølgje kunsthistorikar Mona Pahle Bjerke har kunsten vore viktig bidragsytar i å bryte tabu og skape frigjering både ut ifrå eit feministisk perspektiv, men også i forbindelse med homokampen.