Hopp til innhold

Spiderman skal selge Ipad

Spiderman og Hulken invaderer Apples nye gadget.

Spiderman

Marvel Comics lanserer et hundretalls tegneserietitler for Ipad.

Foto: Vincent Yu / AP

Ipad ble lansert 27. januar 2010

Ipad ble lansert 27. januar 2010.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Scanpix/AP

Om ikke Ipad skulle bli samme suksess som dens forgjenger, Iphone, så har Apple - for sikkerhets skyld - ansatt noen av verdens mest kjente superhelter for å selge sitt produkt.

Så langt har alle snakket om bøker og aviser, og hvilken revolusjon Ipad blir for lesebransjen . Ingen har nevnt tegneserier, det blir det herved en slutt på. Det ledende amerikanske tegneserieforlaget, Marvel Comics lanserer nå et hundretalls titler for Ipad.

IHulk

Forlaget har tatt i bruk en spesiel Ipad-applikasjon for å lansere digitale versjoner av mer enn 500 titler, blant dem klassiske superhelter som Spiderman, Hulken, X-men, Fantastiske fire og Captain America.

– Dette er første gang vi får muligheten til å presentere digitale serier på en måte som ligner opplevelsen av å lese et trykt tegneseriehefte, sier Dan Buckley i Marvel Publishing til AP.

Forlaget gir også ut, blant annet både Iron Man og Ghost Rider.

Simen Sandberg i Serieforlaget Egmont tror iPaden kan bli en ny plattform også for norske serier.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.