Hopp til innhold

Spiderman skal selge Ipad

Spiderman og Hulken invaderer Apples nye gadget.

Spiderman

Marvel Comics lanserer et hundretalls tegneserietitler for Ipad.

Foto: Vincent Yu / AP

Ipad ble lansert 27. januar 2010

Ipad ble lansert 27. januar 2010.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Scanpix/AP

Om ikke Ipad skulle bli samme suksess som dens forgjenger, Iphone, så har Apple - for sikkerhets skyld - ansatt noen av verdens mest kjente superhelter for å selge sitt produkt.

Så langt har alle snakket om bøker og aviser, og hvilken revolusjon Ipad blir for lesebransjen . Ingen har nevnt tegneserier, det blir det herved en slutt på. Det ledende amerikanske tegneserieforlaget, Marvel Comics lanserer nå et hundretalls titler for Ipad.

IHulk

Forlaget har tatt i bruk en spesiel Ipad-applikasjon for å lansere digitale versjoner av mer enn 500 titler, blant dem klassiske superhelter som Spiderman, Hulken, X-men, Fantastiske fire og Captain America.

– Dette er første gang vi får muligheten til å presentere digitale serier på en måte som ligner opplevelsen av å lese et trykt tegneseriehefte, sier Dan Buckley i Marvel Publishing til AP.

Forlaget gir også ut, blant annet både Iron Man og Ghost Rider.

Simen Sandberg i Serieforlaget Egmont tror iPaden kan bli en ny plattform også for norske serier.

Kulturstrøm

 • Israel viser fram nytt Eurovision-bidrag søndag

  Den israelske kringkasteren vil vise fram sitt nye Eurovision-bidrag i en TV-sending søndag kveld, dagen før Den europeiske kringkastingsunion sin frist.

  Det er fortsatt artisten Eden Golan som skal fremføre det nye bidraget, etter at EBU forkastet to tidligere låtforslag fra Israel.

  Tittelen er ifølge Jerusalem Post «Hurricane», og er baser på samme melodi som det forkastede forslaget «October Rain». Den israelske kringkasteren KAN sier den forteller «historien om en ung kvinne som overlever en personlig krise».

  (NTB)

 • Lofoting blir redaktør i Norges største lokalavis

  Mads Yngve Storvik fra Gravdal i Lofoten er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Romerikes Blad. Det opplyser aviskonsernet Amedia i en pressemelding, ifølge NTB.

  – Jeg har bodd over 20 år på Skedsmokorset, og for meg er det en drømmejobb å bidra til at Romerikes Blad er den viktigste avisa for en befolkning i kraftig vekst, sier Storvik i pressemeldingen.

  Han har tidligere vært redaktør i NTB, sjefredaktør i Nationen og informasjonsdirektør i Posten Norge.

  Romerikes Blad regnes som landets største lokalavis med rundt 31.000 abonnenter, ifølge bransjenettstedet Medier24.

  Storvik tar over som leder i avisa etter Rune Bernhus som har vært konstituert i stillingen det siste året. Han begynner i jobben 1. mai.

  Mads Yngve Storvik, ny redaktør i Romerikes Blad.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Tidligere toppsjefer i Twitter saksøker Elon Musk

  Fire tidligere toppsjefer i Twitter har saksøkt Elon Musk for over 128 millioner dollar. De fire mener blant annet at Musk ikke har betalt dem sluttvederlag, melder Reuters.