Hopp til innhold

Slutt for a-ha – igjen

De har sagt det før, og nå sier Morten Harket det igjen: Det er over og ut for a-ha.

A-HA

SLUTT: A-ha ble dannet i 1982 av medlemmene Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

I 2010 spilte a-ha fire avslutningskonserter i Oslo Spektrum, det var siste stopp på avslutningsturneen «Ending on a high note».

I mars i fjor annonserte de comeback, og siden den gang har de spilt konserter i både Rio de janeiro og Buenos Aires.

Nå sier vokalist Morten Harket (56) til det sveitsiske magasinet Blick at det norske popeventyret nærmer seg slutten. Det var VG som først omtalte nyheten hjemme i Norge.

– A-ha er et avsluttet kapittel for meg. Jeg har hatt noen fantastiske år med bandet, men etter denne turneen er det antakelig den endelige slutten. Vi tre står ikke hverandre nær nok til å produsere nye plater, stadig på reise rundt i verden og for å gi konserter, sier Harket til den sveitsiske avisen.

Vokalisten er intervjuet i forbindelse med selvbiografien «My Take On Me», som kommer ut på tysk først.

A-ha Morten Harket 1991

1991: morten Harket og a-ha skrev pophistorie i 1991 da de spilte for 200.000 betalende publikummere i Rio de Janeiro.

Foto: Tore Halden / NRK

Slår av lyset 7.mai

Bandet holder konserter i både Oslo, Stavanger og Bergen i mai. Ifølge Morten Harket vil han bruke mer tid på sin syv år gamle datter etter konserten i Bergen 7. mai.

– Det er der hjertet ligger. Etter vår siste konsert i Norge 7. mai vil jeg spasere vekk barføtt og slå av lyset, sier han til Blick.

NRK har prøvd å komme i kontakt med manageren til a-ha, Harald Wiik, uten å lykkes. Til VG sier mangeren at ikke kan kommentere harkets sitater siden han selv ikke var til stede under intervjuet.

– Det må også tas forbehold om at det er korrekt gjengitt, dette er oversatt fra engelsk til tysk og tilbake til engelsk igjen. Men jeg kan bekrefte at det er god stemning på turneen, dette er veldig gøy. Det er ikke lagt noen planer for etter 7. mai, det har hele tiden vært kommunisert at bandet skulle jobbe sammen med ett album og en turne.

Kulturstrøm

 • Ankedomstol erklærer drapsdommen mot Adnan Syed gyldig på nytt

  Adnan Syed, som ble verdenskjent gjennom podkasten «Serial», ble frikjent for drap og løslatt fra fengsel høsten 2022. Han hadde da brukt over 20 år på kjempe mot livstidsdommen han fikk da han ble funnet skyldig i å ha drept en tidligere kjæreste.

  Nå har en ankedomstol erklært drapsdommen gyldig likevel, melder New York Times. Ankedomstolen i Maryland har også beordret en ny høring i saken.

  Domstolen har kommet til at en lavere rettsinstans hadde brutt rettighetene til offerets bror ved å ikke informere ham og gi ham sjansen til å være til stede under høringen da staten ba om å få drapsdommen omgjort. Dette er et krav ved opphevelse av dommer i delstaten.

  Selv om dommen mot Syed nå er gyldig igjen, vil han ikke bli fengslet på nytt.

  Syed ble kjent over hele verden på grunn av podkasten «Serial», som stilte spørsmål om hvorvidt dommen mot ham var riktig.

  Adnan Syed
  Foto: JONATHAN ERNST / Reuters