Hopp til innhold

Slutt for a-ha – igjen

De har sagt det før, og nå sier Morten Harket det igjen: Det er over og ut for a-ha.

A-HA

SLUTT: A-ha ble dannet i 1982 av medlemmene Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

I 2010 spilte a-ha fire avslutningskonserter i Oslo Spektrum, det var siste stopp på avslutningsturneen «Ending on a high note».

I mars i fjor annonserte de comeback, og siden den gang har de spilt konserter i både Rio de janeiro og Buenos Aires.

Nå sier vokalist Morten Harket (56) til det sveitsiske magasinet Blick at det norske popeventyret nærmer seg slutten. Det var VG som først omtalte nyheten hjemme i Norge.

– A-ha er et avsluttet kapittel for meg. Jeg har hatt noen fantastiske år med bandet, men etter denne turneen er det antakelig den endelige slutten. Vi tre står ikke hverandre nær nok til å produsere nye plater, stadig på reise rundt i verden og for å gi konserter, sier Harket til den sveitsiske avisen.

Vokalisten er intervjuet i forbindelse med selvbiografien «My Take On Me», som kommer ut på tysk først.

A-ha Morten Harket 1991

1991: morten Harket og a-ha skrev pophistorie i 1991 da de spilte for 200.000 betalende publikummere i Rio de Janeiro.

Foto: Tore Halden / NRK

Slår av lyset 7.mai

Bandet holder konserter i både Oslo, Stavanger og Bergen i mai. Ifølge Morten Harket vil han bruke mer tid på sin syv år gamle datter etter konserten i Bergen 7. mai.

– Det er der hjertet ligger. Etter vår siste konsert i Norge 7. mai vil jeg spasere vekk barføtt og slå av lyset, sier han til Blick.

NRK har prøvd å komme i kontakt med manageren til a-ha, Harald Wiik, uten å lykkes. Til VG sier mangeren at ikke kan kommentere harkets sitater siden han selv ikke var til stede under intervjuet.

– Det må også tas forbehold om at det er korrekt gjengitt, dette er oversatt fra engelsk til tysk og tilbake til engelsk igjen. Men jeg kan bekrefte at det er god stemning på turneen, dette er veldig gøy. Det er ikke lagt noen planer for etter 7. mai, det har hele tiden vært kommunisert at bandet skulle jobbe sammen med ett album og en turne.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters