Hun står bak norsk Mamma Mia

Linn Skåber har oversatt den suksessfulle musikalen til norsk. - Jeg innså at jeg ikke var god nok til hovedrollen, så jeg måtte gjøre noe annet, sier hun.

Linn Skåber i I kveld-studio

Linn Skåber i I kveld-studio

Foto: NRK

Over 30 millioner mennesker i verden har latt seg begeistre av forestillingen, men ennå er ikke folk lei den verken på scenen eller på film.

- Jeg var ikke god nok

Etter å ha vært en suksess på Londons West End i årevis, er musikalen "Mamma Mia" klar for norske scener i norsk språkdrakt. Oversetter? Komiker Linn Skåber.

- Jeg var i Göteborg og tenkte, "hovedrollen må jeg spille". Men så dro den svenske hovedrolleinnhaveren ordentlig på i slutten, og da forsto jeg at dette er kanskje ikke noe for meg. Da ble det oversetting av manus istedet, ler hun.

LINN SKÅBER OM ARBEIDET MED "MAMMA MIA"

Kulturstrøm

 • Se Motorpsycho på Månefestivalen

  Få med deg Motorpsycho i storform når de framfører den 11 minutter lange «The Transmutation Of Cosmoctopus Lurker» fra deres plate «Kingdom of Oblivion», som kom ut senere i år. Opptaket er fra helgas musikkfestival i Gamlebyen i Fredrikstad, som fikk besøk av NRK Festivalsommer.

  Motorpsycho med «The Transmutation Of Cosmoctopus Lurker» under Månefestivalen i Fredrikstad.
 • 1 av 5 slutter som sceneteknikere

  19,4 prosent av fast ansatte i selskaper tilknyttet Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon har sluttet siden koronapandemien rammet Norge i mars i fjor.

  Det tilsvarer en av fem i bransjen, og kommer fram i en undersøkelse gjennomført av foreningen, skriver Klassekampen.

  Morten Buvik, som er daglig leder i Lydteamet i Bodø, sier at bedriften hans har mistet fire sceneteknikere av totalt 13 det siste året.

  – Hvis Norge hadde gjenåpnet fullstendig i morgen, hadde hele konsertbransjen hatt et kjempeproblem, sier han.

 • Nyhetsbyrå i samarbeid med Twitter

  Twitter inngår samarbeid med nyhetsbyråene AP og Reuters for å bekjempe desinformasjon og falske nyheter på plattformen. I tillegg skal det komme tydeligere frem hvorfor visse typer innhold får fotfeste på plattformen, melder AP.