NRK Meny
Normal

Skriv en grøsser!

Radioteatret inviterer lytterne til å skrive grøssere. Slipp fantasien løs og dykk ned i ditt kreative univers og se om du kan grave fram grufulle grøss.

Grøssere på nett
Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com

GRØSSERE PÅ NETT

Radioteatret startet i fjor prosjektet Grøssere på nett. Lytterne skrev teskstene og vi produserte 6 stykker.

Lytt på dem her: Grøssere for nett

Nå setter vi igang igjen. Vi ber lytterne skrive for oss, så velger vi ut de beste manusene og produserer dem med profesjonelle skuespillere, instruktører og lyddesignere.

Informasjon til deg som vil skrive manus:

Manusene skal være dramatisk tekst. Det betyr at du skal skrive dem i replikks form. Det er altså ikke en fortelling i novelleform vi ber om, men et manus med replikker.

Lengden på et ferdigprodusert grøss skal være fra 6 - 10 minutter. Vi regner ca et minutt per side, det vil si fra 9 - 12 replikker per side alt avhengig av lengden på replikkene. Bruk 1 og 1/2 linjes mellomrom. Du kan ha med opptil 4 karakterer, men gjerne færre.

Hva er en grøsser?

Hør hva Nils Nordberg og Else Barratt-Due mener om dette:
Grøssere på nett

Fristen for å levere er 15.juni.
Send ditt bidrag til krimsjef Else Barratt-Due Hun svarer også på spørsmål dere måtte ha underveis.

Vi vil produsere de beste manusene vi får innsendt og honorerer dem med kr 6000.

Lykke til!

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: