Skriv en grøsser!

Radioteatret inviterer lytterne til å skrive grøssere. Slipp fantasien løs og dykk ned i ditt kreative univers og se om du kan grave fram grufulle grøss.

Grøssere på nett
Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com

GRØSSERE PÅ NETT

Radioteatret startet i fjor prosjektet Grøssere på nett. Lytterne skrev teskstene og vi produserte 6 stykker.

Lytt på dem her: Grøssere for nett

Nå setter vi igang igjen. Vi ber lytterne skrive for oss, så velger vi ut de beste manusene og produserer dem med profesjonelle skuespillere, instruktører og lyddesignere.

Informasjon til deg som vil skrive manus:

Manusene skal være dramatisk tekst. Det betyr at du skal skrive dem i replikks form. Det er altså ikke en fortelling i novelleform vi ber om, men et manus med replikker.

Lengden på et ferdigprodusert grøss skal være fra 6 - 10 minutter. Vi regner ca et minutt per side, det vil si fra 9 - 12 replikker per side alt avhengig av lengden på replikkene. Bruk 1 og 1/2 linjes mellomrom. Du kan ha med opptil 4 karakterer, men gjerne færre.

Hva er en grøsser?

Hør hva Nils Nordberg og Else Barratt-Due mener om dette:
Grøssere på nett

Fristen for å levere er 15.juni.
Send ditt bidrag til krimsjef Else Barratt-Due Hun svarer også på spørsmål dere måtte ha underveis.

Vi vil produsere de beste manusene vi får innsendt og honorerer dem med kr 6000.

Lykke til!

Kulturstrøm

  • Diop fikk pris

    Regissør Mati Diops "Atlantics" fikk Juryens Store Pris under Cannes Film Festival lørdag kveld. Diop var første svarte kvinne til å bli nominert. Det er den nest-mest prestisjefylte prisen i Cannes etter Gullpalmen.

  • Palme d'Or til Bong Joon-ho

    Bong Joon-ho vant, som første sørkoreaner, hovedprisen, Gullpalmen, under filmfestivalen i Cannes for den kritikerroste svarte komedien 'Parasite', som handler om klasseskille i landet.

    X02520
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters