Se Aksel Hennie i «Hodejegerne»

Innspillingen av av filmen basert på Jo Nesbøs bok er i full gang.

Video Fra innspillingen av "Hodejegerne"

Aksel Hennie spiller hodejegeren og kunsttyven Roger Brown. Opptakene til filmen pågår nå, og NRK treffer Hennie og resten av filmcrewet på innspilling i Nittedal.

– Må ned i bæsjen

– Når jeg sier at jeg skal spille i «Hodejegerne» snakker alle om at jeg må ned i bæsjen, og det må jeg jo også, forteller Hennie, og peker på utedoen bak seg.

I «Hodejegerne» må hovedpersonen, Roger Brown, gjemme seg for sin nemesis, Clas Greve, nede i en overfylt utedo.

– Første «Nesbø-film»

«Hodejegerne» er den første Jo Nesbø-boka forfatteren godkjente filmatisering av. Historien er et enkeltstående prosjekt, som ikke inngår i Nesbøs pågående romanserie om krimhelten Harry Hole.

Nesbø har også nylig sagt ja til en internasjonal filmatisering av Harry Hole-boka «Snømannen».

Det er Morten Tyldum som regisserer «Hodejegerne». Han har tidligere blant annet regissert «Buddy», hvor Aksel Hennie hadde en av hovedrollene.

– Aksel er en av våre beste

– Ting er ikke plassert helt som jeg har sett for meg. Og skuespillerene ser jo ikke helt ut som det jeg forestilte meg når jeg skrev boka, så alt blir jo feil, spøker Jo Nesbø.

Han er på filmsettet og ser sin egen bok bli filmet. Han er fornøyd med valget av Aksel Hennie som hovedrolle:

– Ja, han er en av våre beste skuespillere.

«Hodejegerne» skal etter planen ha premiere i august 2011.

Kulturstrøm

  • Nedbemanning i Nationen

    Under et allmøte i Nationen onsdag ble de ansatte informert om at avisen må kutte kostnader og at det går mot nedbemanning ved sluttpakker. Det bekrefter sjefredaktør Irene Halvorsen til Medier24.

  • Idris Elba klar for Jay Zs western

    Rollelisten til «The Harder They Fall» som skal sendes på Netflix har kun svarte skuespillere, blant dem Idris Elba (bildet) og Jonathan Majors. Regissør Jeymes Samuel skal skrive musikken til cowboyfilmen sammen med Jay Z – slik de gjorde til Baz Luhrmanns «The Great Gatsby». (NTB)

    Idris Elba i saueskinnsjakke
    Foto: Arthur Mola / AP/NTB