Hopp til innhold

Se Aksel Hennie i «Hodejegerne»

Innspillingen av av filmen basert på Jo Nesbøs bok er i full gang.

Video Fra innspillingen av "Hodejegerne"

Aksel Hennie spiller hodejegeren og kunsttyven Roger Brown. Opptakene til filmen pågår nå, og NRK treffer Hennie og resten av filmcrewet på innspilling i Nittedal.

– Må ned i bæsjen

– Når jeg sier at jeg skal spille i «Hodejegerne» snakker alle om at jeg må ned i bæsjen, og det må jeg jo også, forteller Hennie, og peker på utedoen bak seg.

I «Hodejegerne» må hovedpersonen, Roger Brown, gjemme seg for sin nemesis, Clas Greve, nede i en overfylt utedo.

– Første «Nesbø-film»

«Hodejegerne» er den første Jo Nesbø-boka forfatteren godkjente filmatisering av. Historien er et enkeltstående prosjekt, som ikke inngår i Nesbøs pågående romanserie om krimhelten Harry Hole.

Nesbø har også nylig sagt ja til en internasjonal filmatisering av Harry Hole-boka «Snømannen».

Det er Morten Tyldum som regisserer «Hodejegerne». Han har tidligere blant annet regissert «Buddy», hvor Aksel Hennie hadde en av hovedrollene.

– Aksel er en av våre beste

– Ting er ikke plassert helt som jeg har sett for meg. Og skuespillerene ser jo ikke helt ut som det jeg forestilte meg når jeg skrev boka, så alt blir jo feil, spøker Jo Nesbø.

Han er på filmsettet og ser sin egen bok bli filmet. Han er fornøyd med valget av Aksel Hennie som hovedrolle:

– Ja, han er en av våre beste skuespillere.

«Hodejegerne» skal etter planen ha premiere i august 2011.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.