Se Aksel Hennie i «Hodejegerne»

Innspillingen av av filmen basert på Jo Nesbøs bok er i full gang.

Video Fra innspillingen av "Hodejegerne"

Aksel Hennie spiller hodejegeren og kunsttyven Roger Brown. Opptakene til filmen pågår nå, og NRK treffer Hennie og resten av filmcrewet på innspilling i Nittedal.

– Må ned i bæsjen

– Når jeg sier at jeg skal spille i «Hodejegerne» snakker alle om at jeg må ned i bæsjen, og det må jeg jo også, forteller Hennie, og peker på utedoen bak seg.

I «Hodejegerne» må hovedpersonen, Roger Brown, gjemme seg for sin nemesis, Clas Greve, nede i en overfylt utedo.

– Første «Nesbø-film»

«Hodejegerne» er den første Jo Nesbø-boka forfatteren godkjente filmatisering av. Historien er et enkeltstående prosjekt, som ikke inngår i Nesbøs pågående romanserie om krimhelten Harry Hole.

Nesbø har også nylig sagt ja til en internasjonal filmatisering av Harry Hole-boka «Snømannen».

Det er Morten Tyldum som regisserer «Hodejegerne». Han har tidligere blant annet regissert «Buddy», hvor Aksel Hennie hadde en av hovedrollene.

– Aksel er en av våre beste

– Ting er ikke plassert helt som jeg har sett for meg. Og skuespillerene ser jo ikke helt ut som det jeg forestilte meg når jeg skrev boka, så alt blir jo feil, spøker Jo Nesbø.

Han er på filmsettet og ser sin egen bok bli filmet. Han er fornøyd med valget av Aksel Hennie som hovedrolle:

– Ja, han er en av våre beste skuespillere.

«Hodejegerne» skal etter planen ha premiere i august 2011.

Kulturstrøm

 • Kvinnelig forfatter var tre menn

  Fredag kveld mottok forfatter Carmen Mola en litteraturpris i sitt hjemland, Spania. Men da Mola kom for å motta prisen, var det ikke én kvinne, men tre menn, som entret scenen. Jorge Díaz, Agustín Martínez og Antonio Mercero har nemlig skrevet alle bøkene under et kvinnelig pseudonym.

  Prisen var på én million euro, og ble tildelt forfatteren for hennes spennende krimbøker, ofte med en sterk kvinnelig hovedrolle. De tre forfatterne bak bøkene sa under utdelingen at de ikke la så mye vekt på at de brukte et kvinnelig pseudonym, skriver Washington Post.

  Forfattertrioen Jorge Díaz, Agustín Martínez og Antonio Mercero skriver under navnet Carmen Mola.
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • TV-spesial med Adele hos Oprah

  Den britiske superstjernen Adele får et eget to timers TV-program på amerikanske CBS i forkant av sitt nye album «30», som lanseres i midten av november. Programmet vil bestå av en konsert med de nye låtene, samt et intervju med Oprah Winfrey, skriver Variety.