Se Aksel Hennie i «Hodejegerne»

Innspillingen av av filmen basert på Jo Nesbøs bok er i full gang.

Video Fra innspillingen av "Hodejegerne"

Aksel Hennie spiller hodejegeren og kunsttyven Roger Brown. Opptakene til filmen pågår nå, og NRK treffer Hennie og resten av filmcrewet på innspilling i Nittedal.

– Må ned i bæsjen

– Når jeg sier at jeg skal spille i «Hodejegerne» snakker alle om at jeg må ned i bæsjen, og det må jeg jo også, forteller Hennie, og peker på utedoen bak seg.

I «Hodejegerne» må hovedpersonen, Roger Brown, gjemme seg for sin nemesis, Clas Greve, nede i en overfylt utedo.

– Første «Nesbø-film»

«Hodejegerne» er den første Jo Nesbø-boka forfatteren godkjente filmatisering av. Historien er et enkeltstående prosjekt, som ikke inngår i Nesbøs pågående romanserie om krimhelten Harry Hole.

Nesbø har også nylig sagt ja til en internasjonal filmatisering av Harry Hole-boka «Snømannen».

Det er Morten Tyldum som regisserer «Hodejegerne». Han har tidligere blant annet regissert «Buddy», hvor Aksel Hennie hadde en av hovedrollene.

– Aksel er en av våre beste

– Ting er ikke plassert helt som jeg har sett for meg. Og skuespillerene ser jo ikke helt ut som det jeg forestilte meg når jeg skrev boka, så alt blir jo feil, spøker Jo Nesbø.

Han er på filmsettet og ser sin egen bok bli filmet. Han er fornøyd med valget av Aksel Hennie som hovedrolle:

– Ja, han er en av våre beste skuespillere.

«Hodejegerne» skal etter planen ha premiere i august 2011.

Kulturstrøm

 • Musikere støtter skolestreik

  Når skolebarn i dag streiker for klima over hele landet, får de støtte av unge artister. På Eidsvoll plass i Oslo spiller Urørt-artister som Johan Køber, Jon Olav og punkbandet Hudkreft for demonstrerende barn og unge i østlandsområdet. De sier til NRK P3 at engasjementet er viktig.

  Artisten Jon Olav
  Foto: Tom Øverlie/NRK P3
 • Får Vesaas Debutantpris

  Det er Lars Svisdal som har fått Debutantprisen for sin roman «Seg til inkjes» melder Gyldendal i en pressemelding. Svisdal har fått gode anmeldelser og boken omtales som begynnelsen på et viktig forfatterskap.

 • Britisk debutant fikk krimpris

  Debutanten C.J. Tudor ble under Krimfestivalen tildelt årets Gullkule for sin roman «Krittmannen». Jurymedlemmene Elin Brend Bjørhei, Asbjørn Slettemark og Fredrik Wandrup, er imponerte over nivået på forfatterens første bok skriver Cappelen Damm i en pressemelding.