Rivertonprisen til Minnesota-krim

Radioteatret gratulerer Vidar Sundstøl med Rivertonprisen for 2008! "Drømmenes land" er første bok i Minnesota-trilogien.

Vidar Sundstøl, Rivertonvinner 2008
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

En glad og overrasket Sundstøl mottok Rivertonprisen på Litteraturhuset torsdag.

- Dette hadde jeg overhodet ikke forventet, fortalte Sundstøl.

LES MER: Rivertonklubben

Under prisoverrekkelsen fortalte han om sitt opphold i Minnesota, og om en spesiell biltur sammen med sin amerikanske kone, hvor de passerte en bygning med skiltet Whispering Pine Motel.

Dette satte igang fantasien som resulterte i starten på hans Minnesota- trilogi, hvor "Drømmenes land" utgjør første bok.

"Dvelende og troverdig, og samtidig intenst spennende" sier juryen i sin begrunnelse for å tildele Sundstøl prisen.

Hundre år gamle hemmeligheter

Vi befinner oss i Minnesota. En ung norsk mann blir drept på padleferie ved Lake Superior. Den norskættede politimannen Lance Hansen finner liket og KRIPOS kobles inn.

Gradvis avdekkes en historie om mord og hundre år gamle hemmeligheter, som involverer Lance Hansens egen slekt fra Vestlandet.

Sundstøl sier han ikke bare er opptatt av selve framdriften, men også alt rundt karakterene, miljøskildringer og landskap.

Anne Cathrine Straume anmeldte boken for NRK.
Les anmeldelsen her

Kulturstrøm

  • Ukens beste låter

    Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. NRK P3 er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke. Her er ukas «Best akkurat nå»

    Arctic Monkeys
    Foto: Presse