NRK Meny
Normal

Rivertonprisen til Minnesota-krim

Radioteatret gratulerer Vidar Sundstøl med Rivertonprisen for 2008! "Drømmenes land" er første bok i Minnesota-trilogien.

Vidar Sundstøl, Rivertonvinner 2008
Foto: Roald, Berit / SCANPIX

En glad og overrasket Sundstøl mottok Rivertonprisen på Litteraturhuset torsdag.

- Dette hadde jeg overhodet ikke forventet, fortalte Sundstøl.

LES MER: Rivertonklubben

Under prisoverrekkelsen fortalte han om sitt opphold i Minnesota, og om en spesiell biltur sammen med sin amerikanske kone, hvor de passerte en bygning med skiltet Whispering Pine Motel.

Dette satte igang fantasien som resulterte i starten på hans Minnesota- trilogi, hvor "Drømmenes land" utgjør første bok.

"Dvelende og troverdig, og samtidig intenst spennende" sier juryen i sin begrunnelse for å tildele Sundstøl prisen.

Hundre år gamle hemmeligheter

Vi befinner oss i Minnesota. En ung norsk mann blir drept på padleferie ved Lake Superior. Den norskættede politimannen Lance Hansen finner liket og KRIPOS kobles inn.

Gradvis avdekkes en historie om mord og hundre år gamle hemmeligheter, som involverer Lance Hansens egen slekt fra Vestlandet.

Sundstøl sier han ikke bare er opptatt av selve framdriften, men også alt rundt karakterene, miljøskildringer og landskap.

Anne Cathrine Straume anmeldte boken for NRK.
Les anmeldelsen her

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim