Hopp til innhold

Suveren Rasmus til topps

Fagdommer Stig Inge Bjørnebye var åpenlyst imponert over Rasmus Kjorstads store kunnskap om Liverpool FC, og kunne konstatere at gutten velfortjent ble 96.000 kroner rikere.

Rasmus Kjorstad

13 år gamle Rasmus Kjorstad fra Harpefoss var suveren i Kvitt eller dobbelt der han var oppe i temaet Liverpool FC.

Foto: Anne liv Ekroll / NRK

Svarene kom som perler på en snor da 13 år gamle Rasmus Kjorstad doblet fra 24.000 til 48.000 kroner i temaet Liverpool FC.

Inspirert av den gode «generalprøven» til mestertittelen, vendte han oppmuntret tilbake til programleder Nadia Hasnaoui mot slutten av programmet, og ville prøve seg på 96.000 kronersspørsmålene.

Ba om betenkningstid

Men med økende vanskelighetsgrad på spørsmålene fra fagdommer Bjørnebye, måtte Rasmus be om betenkningstid på spørsmål 2 der man lette etter hvem som både hadde vært manager og samtidig tatt ligagull for Liverpool. Kenny Daglish' og Graeme Souness' navn var kjent, men hvem var den tredje? Rasmus kom ikke på navnet.

Etter å ha svart på alle de andre spørsmålene, vendte Nadia tilbake til spørsmål 2, og akkurat da hoveddommer Merete Smith fikk en bekymret rynke i pannen, løftet jernteppet seg, og Rasmus svarte Bob Paisley.

Dryppet litt på pappa også

Og med riktig svar på alle spørsmålene, kunne 13-åringen komme lettet ut av tenkeboksen og la seg feire av familie og publikum.

I tillegg til mesterdiplom og sjekken på 96.000 kroner, overleverte Nadia en rød konvolutt fra den skandinaviske supporterklubben til Liverpool FC. Den viste seg å inneholde to flybilletter, betalt hotellopphold og billetter til valgfri kamp med Liverpool på Anfield stadion etter nyttår. Og da smilte også pappa Kjorstad bredt.

Volvo ruller videre etter nyttår

Inger Elise Mey og Nadia Hasnaoui

Temaet ga seg selv da Nadia Hasnaoui i Kvitt eller dobbelt presenterte Inger Elise Mey som både var unnfanget i og oppvokst med Volvo.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

I kveldens program ble vi også introdusert for temaet «Volvo» som er Inger Elise Meys store lidenskap. Ikke så rart kanskje, ettersom hun kunne opplyse om at det hele startet med hennes egen unnfangelse i en bil av denne typen!

Hun klarte 12.000 kroner, og bestemmer seg i programmet utpå nyåret for om hun vil gå videre i emnet.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.