Hopp til innhold

PREMIERE!

Endelig er Beat for Beat tilbake på TV-skjermen og vi starter med to stjernelag. Fredag 18. september kommer intet mindre enn to av Norges aller beste kvinnelige artister, nemlig selveste Mira Craig og Samsaya! Sammen med de kommer to som har vært med i Beat for Beat før, ikke uten grunn (!), nemlig Aslak Johnsen og Svein Finneide.

Aslak Johnsen og Svein Finneide

Aslak Johnsen og Svein Finneide i svevet

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Mira Craig deltar på Beat for beat på NRK1.

Mira!

Foto: Erik Dyrhaug / NRK
Beyonce og Mira

Mira Craig er norsk/amerikaner med far fra Baton Rouge, Louisiana. Hun var som 12-åring programleder for ”Midt i smørøyet” og har etter det fått en kjempekarriere som musiker. Ikke bare lager hun musikk, men også egne sceneklær, har egen brille- og smykkekolleksjon samt egen lipgloss-serie og kleskolleksjon på vei! Hun har samarbeidet med de virkelig store og hennes siste video ”I’m the one” ble regissert av selveste Ray Kay som bl.a. har regissert Beyonce, Destiny's Child og Backstreet Boys med flere.

Og - alle kjenner vel sangen ”Hold on be strong” som Maria Haukaas Storeng vant MGP med i fjor. Denne var som de fleste vet signert Mira. Les mer om henne her: Mira Craigs hjemmeside

Mickey Rourke og Samsaya

Aslak Johnsen og Samsaya

Aslak og Samsaya i duett

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Sammen med Mira finner vi Samsaya. Hun er født i Nord-India, men er oppvokst på Ellingsrud i Oslo. Hun sjonglerer også flere talenter og er sanger, skuespiller (spilte blant annet i ”Villmark”) og programleder. Flere husker henne sikkert også fra TV-skjermen i vår hvor hun hadde ansvar for et av korene i ”Korslaget” på TV2. Litt kuriosa om Samsaya er at en av hennes sanger; ”Dodge it” ble brukt i den Oscarnominerte filmen med Mickey Rourke; ”The Wrestler”. Det er stort! Les mer om henne her: Samsayas hjemmeside

Discoprins

Discoprins?

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Sammen med disse to supre damene kommer to supre herrer, nemlig Aslak Johnsen og Svein Finneide. De er med i, blant flere band, kanskje Norges (verdens?) beste 80-tallsband nemlig Loveshack.

De er et fyrverkeri når de er sammen på scenen og er virkelig morsomme sammen! Begge lever av musikken, og det kan nevnes at Svein omtales som Norges ukronede discoprins i bandet Hot Pants. Gå ikke glipp av disse to! Les mer om Svein og Aslak her: Loveshacks hjemmeside

Kulturstrøm

 • Bruker erfaringer fra egen rusproblematikk, kjærlighet og en ungdomstid i rampelyset

  – Musikken til Tyr har blitt mer emo, og minner flere ganger om emo-rap fra miljøer som amerikanske GothBoiClique. Låtene drives av lange, dype toner og plasserer seg i et melankolsk landskap. Det står i stor kontrast til andre store norske rappere sin dansbare, poppete musikk, skriver NRKs musikkanmelder Sofie Martesdatter Granberg om Tyrs nye album «Bedøvelse gjør mester».

 • Flertall på Stortinget beskytter sovende lov om kinoforbud på søndager

  På søndagens kinoprogram i Oslo starter hele ti forestillinger før klokken 13.

  Det er kun lov fordi politiet gir kinoene tillatelse. Loven sier nemlig at man ikke kan ha arrangementer på helligdager mellom kl. 06 og 13.

  Venstre, Høyre og Frp har foreslått å tillate kinoforestillinger før klokken 13 på søndager. Men en samlet venstreside sier nei.

  Stortingsflertallet vil beskytte loven om kinonekt før klokken 13 på søndager, skriver Aftenposten. Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) er enig.

  – Reglene er med på å gjøre disse dagene annerledes enn resten av uken. Jeg ser ingen grunn til å liberalisere kino-regelverket, skriver hun i en e-post til avisen.

  Flere av kinoene som ofte viser filmer før kl. 13 befinner seg i Oslo. Det er Nordisk Film AS som sender søknader om dispensasjon til politiet. Oslo politidistrikt bekrefter til Aftenposten at de innvilger samtlige søknader.

  RAMMET AV PANDEMIEN: Colosseum kino i Oslo sendte en hilsen til publikum under coronapandemien. Men det kostet kinoer og teatre dyrt at publikum ble vant til å sette hjemme.
  Foto: Gitte Johannessen / NTB
 • «Oppenheimer» vinner toppprisen på SAG-utdelingen

  Filmen «Oppenheimer» er tildelt prisen for beste skuespillerensemble på Screen Actors Guild-utdelingen i Los Angeles. Dette er den gjeveste SAG-prisen.

  Film- og TV-prisene fra Screen Actors Guild (SAG) ble delt ut i Los Angeles natt til søndag norsk tid av skuespillerforbundet SAG-AFTRA. Mange av medlemmene der er også blant de som stemmer fram Oscar-prisene. SAG-prisene pleier å gi en viktig pekepinn om hvilke amerikanske filmer som får flest Oscar-priser.

  «Oppenheimer» handler om fysikeren J. Robert Oppenheimer, som ledet arbeidet med utviklingen av den første atombomben i USA.

  (NTB)