PREMIERE!

Endelig er Beat for Beat tilbake på TV-skjermen og vi starter med to stjernelag. Fredag 18. september kommer intet mindre enn to av Norges aller beste kvinnelige artister, nemlig selveste Mira Craig og Samsaya! Sammen med de kommer to som har vært med i Beat for Beat før, ikke uten grunn (!), nemlig Aslak Johnsen og Svein Finneide.

Aslak Johnsen og Svein Finneide

Aslak Johnsen og Svein Finneide i svevet

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Mira Craig deltar på Beat for beat på NRK1.

Mira!

Foto: Erik Dyrhaug / NRK
Beyonce og Mira

Mira Craig er norsk/amerikaner med far fra Baton Rouge, Louisiana. Hun var som 12-åring programleder for ”Midt i smørøyet” og har etter det fått en kjempekarriere som musiker. Ikke bare lager hun musikk, men også egne sceneklær, har egen brille- og smykkekolleksjon samt egen lipgloss-serie og kleskolleksjon på vei! Hun har samarbeidet med de virkelig store og hennes siste video ”I’m the one” ble regissert av selveste Ray Kay som bl.a. har regissert Beyonce, Destiny's Child og Backstreet Boys med flere.

Og - alle kjenner vel sangen ”Hold on be strong” som Maria Haukaas Storeng vant MGP med i fjor. Denne var som de fleste vet signert Mira. Les mer om henne her: Mira Craigs hjemmeside

Mickey Rourke og Samsaya

Aslak Johnsen og Samsaya

Aslak og Samsaya i duett

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Sammen med Mira finner vi Samsaya. Hun er født i Nord-India, men er oppvokst på Ellingsrud i Oslo. Hun sjonglerer også flere talenter og er sanger, skuespiller (spilte blant annet i ”Villmark”) og programleder. Flere husker henne sikkert også fra TV-skjermen i vår hvor hun hadde ansvar for et av korene i ”Korslaget” på TV2. Litt kuriosa om Samsaya er at en av hennes sanger; ”Dodge it” ble brukt i den Oscarnominerte filmen med Mickey Rourke; ”The Wrestler”. Det er stort! Les mer om henne her: Samsayas hjemmeside

Discoprins

Discoprins?

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Sammen med disse to supre damene kommer to supre herrer, nemlig Aslak Johnsen og Svein Finneide. De er med i, blant flere band, kanskje Norges (verdens?) beste 80-tallsband nemlig Loveshack.

De er et fyrverkeri når de er sammen på scenen og er virkelig morsomme sammen! Begge lever av musikken, og det kan nevnes at Svein omtales som Norges ukronede discoprins i bandet Hot Pants. Gå ikke glipp av disse to! Les mer om Svein og Aslak her: Loveshacks hjemmeside

Kulturstrøm

 • Egypt vil flytte Tut-ankh-Amon

  Arkeologer er bekymret over planene om å flytte Tut-ankh-Amons mumie til et nytt museum i Kairo. Arkeologene mener den 3.000 år gamle mumien er i for dårlig tilstand til å transporteres fra Luxor, og at den kan skades ytterligere av frakten. (NTB)

  Tutankhamun
  Foto: Mohamed El-shahed / AFP
 • 50 år siden månelandingen

  I dag er det 50 år siden astronautene Neil Armstrong og Buzz Aldrin landet på månen. De oppholdt seg der i 21 timer og 36 minutter, før landingsfartøyet tok av og brakte de to astronautene opp til kommandoseksjonen igjen.

 • Politisk Peer på Gålå

  Regissør Marit Moum Aune vil trekke frem det politiske budskapet i Henrik Ibsen i årets Peer Gynt-forestilling på Gålå. – Ibsen er opptatt av egoismen som truer mennesket. Han er opptatt av rasisme, og hvordan vesten tok over andre verdensdeler, sier hun.