PREMIERE!

Endelig er Beat for Beat tilbake på TV-skjermen og vi starter med to stjernelag. Fredag 18. september kommer intet mindre enn to av Norges aller beste kvinnelige artister, nemlig selveste Mira Craig og Samsaya! Sammen med de kommer to som har vært med i Beat for Beat før, ikke uten grunn (!), nemlig Aslak Johnsen og Svein Finneide.

Aslak Johnsen og Svein Finneide

Aslak Johnsen og Svein Finneide i svevet

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Mira Craig deltar på Beat for beat på NRK1.

Mira!

Foto: Erik Dyrhaug / NRK
Beyonce og Mira

Mira Craig er norsk/amerikaner med far fra Baton Rouge, Louisiana. Hun var som 12-åring programleder for ”Midt i smørøyet” og har etter det fått en kjempekarriere som musiker. Ikke bare lager hun musikk, men også egne sceneklær, har egen brille- og smykkekolleksjon samt egen lipgloss-serie og kleskolleksjon på vei! Hun har samarbeidet med de virkelig store og hennes siste video ”I’m the one” ble regissert av selveste Ray Kay som bl.a. har regissert Beyonce, Destiny's Child og Backstreet Boys med flere.

Og - alle kjenner vel sangen ”Hold on be strong” som Maria Haukaas Storeng vant MGP med i fjor. Denne var som de fleste vet signert Mira. Les mer om henne her: Mira Craigs hjemmeside

Mickey Rourke og Samsaya

Aslak Johnsen og Samsaya

Aslak og Samsaya i duett

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Sammen med Mira finner vi Samsaya. Hun er født i Nord-India, men er oppvokst på Ellingsrud i Oslo. Hun sjonglerer også flere talenter og er sanger, skuespiller (spilte blant annet i ”Villmark”) og programleder. Flere husker henne sikkert også fra TV-skjermen i vår hvor hun hadde ansvar for et av korene i ”Korslaget” på TV2. Litt kuriosa om Samsaya er at en av hennes sanger; ”Dodge it” ble brukt i den Oscarnominerte filmen med Mickey Rourke; ”The Wrestler”. Det er stort! Les mer om henne her: Samsayas hjemmeside

Discoprins

Discoprins?

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Sammen med disse to supre damene kommer to supre herrer, nemlig Aslak Johnsen og Svein Finneide. De er med i, blant flere band, kanskje Norges (verdens?) beste 80-tallsband nemlig Loveshack.

De er et fyrverkeri når de er sammen på scenen og er virkelig morsomme sammen! Begge lever av musikken, og det kan nevnes at Svein omtales som Norges ukronede discoprins i bandet Hot Pants. Gå ikke glipp av disse to! Les mer om Svein og Aslak her: Loveshacks hjemmeside

Kulturstrøm

 • Kjersti Mo slutter i Egmont

  Etter ti år som redaktør for Egmont Publishing har Kjersti Mo bestemt seg for at hun vil videre skriver kampanje.com. Hun blir beskrevet som en nytenkende pioneer av Egmont Publishing-sjef Nina Vesterby, som legger til at Mo sin avgang blir et tap.

 • Slottsfjell avlyst

  Musikkfestivalen har lenge slitt med økonomien og styreleder Øystein Ronander sier til Dagbladet at de nå har bestemt seg for å fokusere på å komme sterkere tilbake i 2020. Festivalen har til nå blitt holdt i Tønsberg hver sommer siden 2003 og blir ansett som en av Norges viktigste musikkfestivaler.

  Stemningsbilde fra Slottsfjell 2013.
  Foto: Kim Erlandsen
 • Jerry Lee Lewis har fått slag

  Den 83 år gamle rock'n'roll-sangeren, som fortsatt opptrer, har måttet avlyse alle fremtidige konserter etter at han i forrige måned ble rammet av slag i følge NTB. Legene ved rehabiliteringssenteret hvor han nå er pasient, mener han har god sjanse for å bli frisk og at han vil kunne opptre igjen.
  Jerry Lee Lewis er kjent som en av 50-tallets største artister.