P2-lytternes romanpris trenger deg!

Bli en av seks lesere som skal hjelpe oss med å kåre årets beste norske roman.

Hans Olav Brenner er programleder for P2-lytternes romanpris

PROGRAMLEDER: Hans Olav Brenner skal for andre gang lede juryen fram til enighet om en vinner.

Foto: Siss Vik / NRK

Er du glad i å lese romaner og snakke med andre om det du har lest? Hvis svaret er ja, håper vi at din søknad snart tikker inn i innboksen vår – for akkurat nå leter vi etter jury til neste P2-lytternes romanpris.

Vi har ingen aldersgrense, men siden de nominerte bøkene vil være romaner for voksne, bør deltakerne være over 18 år. Og, nei, du trenger ikke å være en ihuga P2-lytter for å være med heller. Den eneste regelen vi har, er at du ikke kan jobbe profesjonelt med litteratur.

Leserne bestemmer

Seks nominerte romaner blir plukket ut av et fagpanel fra NRKs litteraturredaksjon.

Hvilken av disse seks som er den aller beste, er opp til juryen å bestemme. Dere får de seks bøkene i posten i god tid før 1.desember og samles så i Oslo 17.-19.februar for å diskutere og stemme frem en vinner.

Meld deg på her: romanprisen@nrk.no

Eller send brev til: NRK Romanprisen RT32, 0340 OSLO

Søknadsfristen er fredag 1. november.

Dette vil vi vite om deg

Fortell oss hvorfor du vil være med i juryen og skriv noen ord om deg selv: Hvor du bor og hva du jobber med eller studerer, og hva du liker å lese.

Vi setter sammen en jury som skal speile hele landet, ha aldersmessig spredning og representere ulike litterære preferanser.

Jurydiskusjonen vil i år foregår kun på radio.

Meld deg på eller tips en venn som du tror kan være interessert i dette!

Kulturstrøm

 • Britney Spears foreslår ny verge

  Ifølge kjendis-nettstedet TMZ har sangeren og pop-ikonet Britney Spears og hennes nye advokat Matt Rosengart mandag levert rettsdokumenter med forslag til hvem de vil skal ta over vergemålet etter hennes far. De skriver at det er den autoriserte regnskapsføreren Jason Rubin som nå foreslås som Spears’ nye verge.

 • Se Festivalsommer fra Malakoff

  Programleder Markus Bailey sjekker stemningen på Malakoff-festivalen hvor artister osm Dagny, Malin Pettersen og Kjartan Lauritzen spiller blant fjell og fjord på Nordfjordeid.

  Markus Bailey sjekker stemningen på Malakoff-festivalen hvor bla. Dagny og Kjartan Lauritzen spiller blant fjell og fjord på Nordfjordeid.
 • Stormzy utstilles Madame Tussaud

  En voksfigur av rapstjernen Stormzy blir Madame Tussauds nyeste tilskudd. Den annonserte det verdensberømte London-museet selv på Twitter mandag.

Flere kulturnyheter