NRK Meny
Normal

Olga Konkova på direkten

En natt med vår russiskfødte mesterpianist Olga Konkova og Joni Mitchell-komposisjoner i fri dressur.

Olga Konkova i Norske Store
Foto: Ole Kaland / NRK

Moskva-fødte Olga Konkova rundet nylig 40 og befester sin posisjon i norsk jazz med et uvanlig soloalbum.

Der og da

Alene med et flygel tar hun utfordringen fra plateselskapet Caprice: Improviser natten gjennom over et knippe Joni Mitchell-låter som hun får kastet på seg der og da, dvs ved det store Steinway-flyglet i Stockholm konserthus. Resultatet er oppsiktsvekkende, kritikkene overstrømmende.

Olga var nylig gjest i Musikkredaksjonen på P2 hvor hun gjentok mesterstykket på direkten. Bård Skar fanget stunden med sitt videokamera:

Video: Olga Konkova spiller på direkten i Musikkredaksjonen

Intervju med Olga Konkova i Musikkredaksjonen

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).