Hopp til innhold

Olga Konkova på direkten

En natt med vår russiskfødte mesterpianist Olga Konkova og Joni Mitchell-komposisjoner i fri dressur.

Olga Konkova i Norske Store
Foto: Ole Kaland / NRK

Moskva-fødte Olga Konkova rundet nylig 40 og befester sin posisjon i norsk jazz med et uvanlig soloalbum.

Der og da

Alene med et flygel tar hun utfordringen fra plateselskapet Caprice: Improviser natten gjennom over et knippe Joni Mitchell-låter som hun får kastet på seg der og da, dvs ved det store Steinway-flyglet i Stockholm konserthus. Resultatet er oppsiktsvekkende, kritikkene overstrømmende.

Olga var nylig gjest i Musikkredaksjonen på P2 hvor hun gjentok mesterstykket på direkten. Bård Skar fanget stunden med sitt videokamera:

Video: Olga Konkova spiller på direkten i Musikkredaksjonen

Intervju med Olga Konkova i Musikkredaksjonen

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober