Hopp til innhold

Nytt Hollywoodprosjekt for Tommy Wirkola

I et nytt Hollywoodprosjekt gjør Tommy Wirkola tegneserien «Afterburn» til film. Gerard Butler har en av hovedrollene, om hans tidsskjema tillater det.

Tommy Wirkola

Tommy Wirkola har nok et Hollywoodprosjekt på gang. Nå skal han gjøre tegneserie til film.

Foto: Meek, Tore, Tore Meek / SCANPIX

Skuespiller Gerard Butler

Gerard Butler

Foto: PASCAL LE SEGRETAIN / Afp
Afterburn

Tegneserien Afterburn blir film

Filmen «Hans og Gretes» premieredato er satt til 11. januar 2013, men Wirkola hviler ikke på sine laurbær.

Når NRK.no ringer er Wirkola i Thailand for å spille inn Kill Buljo 2. I tillegg har han nå sagt ja til å omskrive og regissere filmen «Afterburn» basert på en tegneserie av Scott Chitwood og Paul Ens.

– Det stemmer, det. Dette er et prosjekt jeg ble presentert for og likte veldig godt allerede før jeg begynte på «Hans og Grete», sier Tommy Wirkola til NRK.no.

Handlingen i filmen er plassert i fremtiden hvor solstormer har gjort jorden om til en hjemsøkt ødemark fyllt av mutanter og pirater.

– Digger denne verdenen

Begravd i asken ligger uvurderlige kunstartikler og noen av verdens mest verdifulle kunstverk, som rike amerikanere er villige til å betale nærmest hva som helst for, skriver Hollywoodreporter.com.

– Jeg digger den verdenen og karakterene som er der. Jeg tror dette kan bli kult, sier Wirkola.

Historien sentreres om en skattejeger, som leder teamet sin inn i karantenesonen og trosser mordere, armeer av kjeltringer, piratgjenger og dødelige mutanter underveis.

Ville ha ham med videre

Da Wirkola fikk grønt lys for «Hans og Grete» bevegde han videre, og det gjorde også folka bak «Afterburn», som utviklet filmen videre med andre folk.

Da «Hans og Grete» var ferdigstilt, var Wirkola igjen klar for nye utfordringer og ble kontaktet av teamet bak «Afterburn», som gjerne ville ha ham med videre som regissør.

– De likte min versjon av manus godt, så nå er jeg i gang med prosjektet. Firhåpentligvis leverer jeg manuset om ikke så alt for lenge, sier Tommy Wirkola.

– Butler har den rette karisma

Den skotske skuespilleren Gerard Butler, blant annet kjent for «The Phantom of the Opera» og «PS! I love you» er knyttet til prosjektet. Det var også regissør Antoine Fuqua, som nå har gått videre til andre prosjekter.

– Det er så klart spennende med et så stor skuespiller knyttet opp mot filmen. Han er veldig dyktig og har den rette karisma for å gjøre denne rollen, men det er fremdeles vanskelig å si om han blir med. Alt kommer an på tidsskjema, det er ennå mange ting som skal på plass før og om dette skal bli en film, sier Wirkola.

Neal Moritz, Toby Jaffe, Tobey Maguire og Ryan Kavanaugh skal produsere filmen, ifølge comoyo.no.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB