Hopp til innhold

Her er de nye Bond-damene

På dagen 50 år etter at Sean Connery fikk hovedrollen i «Dr. No», ble det i dag offentliggjort flere nyheter om den kommende James Bond-filmen «Skyfall».

Berenice Marlohe og Naomie Harris

Berenice Marlohe og Naomie Harris spiller begge i den nye Bond-filmen.

Foto: LUKE MACGREGOR / Reuters

Neste år er det klart for James Bond-filmen «Skyfall», som blir Daniel Craigs tredje film i rollen som dobbeltagenten og kvinnesjarmøren 007, og den 23. James Bond-filmen i rekken.

Tradisjonsavsløring

Sean Connery i rollen som James Bond, agent 007

Sean Connery i rollen som James Bond, agent 007.

Foto: Handout / SCANPIX

I formiddag avholdt produsentene EON Productions, MGM og Columbia Pictures en pressekonferanse der de presenterte sentrale skuespillere og avslørte detaljer vedrørende den kommende filmen.

Det har nemlig blitt en tradisjon at slike nyheter presenteres den 3. november, som på dagen i dag er 50 år etter at Sean Connery ble presentert som hovedrolleinnehaver av den aller første James Bond-filmen «Dr. No».

Les også: Økonomiske problemer for den nye Bond-filmen

Kjekk hovedskurk

Javier Bardem

Javier Bardem spiller skurk i «Skyfall».

Foto: VALERIE MACON / AFP

Som allerede kjent, skal hovedrolleinnehaveren fra No Country For Old Men, Javier Bardem, spille skurk i den nye Bond-filmen.

Også Albert Finney, Ralph Fiennes, Ben Wishaw og Naomie Harris står på rollelisten.

Det har tidligere vært spekulert i om franske Berenice Marlohe vil få æren av å være Bond-pike denne gangen. Hun er bekreftet med i filmen, men det er ikke avslørt hvilken rolle hun vil spille.

American Beauty-regissør Sam Mendes fra Storbritannia vil ha regi. Han lovet at filmen vil være «full av action» på pressekonferansen i formiddag.

Innspillingen starter i dag, og hoveddelen av opptakene vil foregå i Whitehall i London. Men Bond vil også besøke Shanghai og Istanbul, der Bond skal jakte på en lyssky kriminell organisasjon. Også i Skottland skal man filme, ifølge rykter på Duntrune Castle i Argyll som skal være hjemmet til 007s forfedre.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Skuespillerne i James Bond-filmen "Skyfall"

Javier Bardem, Berenice Marlohe, regissør Sam Mendes, Judi Dench, hovedrolleinnehaver Daniel Craig, Naomie Harris, produsent Barabra Broccoli og produsent Michael Wilson.

Foto: LEON NEAL / Afp

Dårligste skjulte hemmeligheten i London

Navnet på den nye filmen ble avslørt etter at Sony Pictures i starten av oktober kjøpte opp 15 ulike nettdomener som kombinerer bruken av ordene «Skyfall», «James Bond» og «The Movie» i ulike varianter, for eksempel «jamesbond-skyfall.com» og «www.skyfall–thefilm.com».

Dette førte til at produsent Michael G. Wilson på pressekonferansen kalte tittelen «den dårligst skulte hemmeligheten i hele London».

Filmen har premiere i oktober 2012.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.