Ny NRK-dramaserie i Vestfossen

Det lille tettstedet Vestfossen i Buskerud har slått ut konkurrenter som Rjukan og Elverum i kampen om å være innspillingsstedet for NRKs nye dramaserie.

Video Her er det nye Ylvingen

Nett-TV: Vestfossen i Buskerud blir bakteppet for NRK Dramas nye serie.

Det har vært en godt bevart hemmelighet når det gjaldt hvilket sted som skulle bli den nye «Himmelblå»-byen.

Ann Sire Fjerdingstad og Pål Nissen

Ordfører Ann Sire Fjerdingstad gleder seg til samarbeidet med NRK-produsent Pål Nissen.

Foto: Su Thet Mon / NRK

På fredag slapp nok katten ut av sekken da tre NRK-biler kjørte inn på hovedgaten i Vestfossen.

En overlykkelig ordfører tok imot Hans Rossine, sjef for NRK Drama, produsent Pål Nissen og de tre hovedrolleinnehaverne for å vise dem rundt i det lille tettstedet som har sjarmert de locationansvarlige i NRK Drama.

– Jeg vil ønske NRK hjertelig velkommen til Øvre Eiker og Vestfossen. Dette er en unik mulighet for oss å presentere et sted som har sjel, sier ordfører Ann Sire Fjerdingstad.

– Elektrisk stemning i byen

Mange nordmenn fikk øynene opp for småstedet Ylvingen etter at den populære TV-serien «Himmelblå» ble spilt inn på den lille øya. Nå håper ordføreren at den nye NRK-serien skal gjøre det samme for Vestfossen.

Frisør Ellen Jorid Berg

Frisør Ellen Jorid Berg er glad for at NRK valgte Vestfossen.

Foto: Su Thet Mon / NRK

– Vi er veldig stolte av byen og kommunen vår. Jeg er sikker på at alle innbyggerne skal gjøre alt de kan for at hele teamet skal føle seg som hjemme i Vestfossen, sier Fjerdingstad.

Innbyggerne i Vestfossen har vært veldig spente på avgjørelsen til NRK.

– Det har vært veldig mye prat om det i hårsalongen, forteller frisør Ellen Jorid Berg ved «Ellens Hårsenter».

– Dette blir kjempegøy. Jeg har følt den elektriske spenningen i lufta. Folk kommer til å være i i ekstase over nyheten, sier Berg.

– En mørk familiehemmelighet

Jannike Kruse, Kaia Varjord og Heidi Ruud Ellingsen spiller hovedrollene i den nye dramaserien som utspiller seg på et lite norsk tettsted. Produsent Pål Nissen er er svært fornøyd med rollebesetningen.

– Vi har tre sterke kvinneroller i serien og tre veldig flinke skuespillere som skal fylle de rollene, sier produsent Pål Nissen.

Jannike Kruse spiller tobarnsmoren Annika som flytter tilbake barndomsbyen på grunn av personlige årsaker.

– Anniken sliter hardt med å opprettholde en plettfri fasade, forteller Kruse om sin rollefigur.

Skuespiller Kaia Varjord ble sist sett på TV-skjermen i rollen som journalisten Anne TV-serien «Taxi». I sin nye rolle som Trine har Varjord byttet ut skriveblokka med et par rulleski.

– Jeg spiller Trine som er langrennsutøver på høyt nivå, så nå trener jeg for harde livet. Det er heldigvis et par måneder igjen til innspilling, så det er fortsatt håp, sier hun og ler.

Rollen som handlekraftige og prinsippfaste odelsjenta Oda, blir spilt av skuespiller Heidi Ruud Ellingsen.

– I en småby er det ofte slik at alle kjenner alle, noe som er både positivt og negativt. Målet vårt er å få frem det fine og vanskelige ved å bo på et lite tettsted, sier Ellingsen.

Uten å røpe for mye kan NRK fortelle at avsløringen av en mørk hemmelighet vil snu opp ned på livene til de tre kvinnene og forandre deres liv for alltid.

Kaia Varjord (f.v), Jannike Kruse og Heidi Ruud Ellingsen spiller i den nye dramaserien.

Kaia Varjord (f.v), Jannike Kruse og Heidi Ruud Ellingsen spiller i den nye dramaserien.

Foto: Su Thet Mon / NRK

Ikke nye «Himmelblå»

Hans Rossine, sjef for NRK Drama, skjønner at folk kaller serien den nye «Himmelblå», men sier dette ikke blir en kopi av den populære serien.

– Vår ambisjon er å skape en serie hvor historiene og personene appellerer til hele familien. På den måten vil det nok trekke de samme seerne, sier Rossine.

– Dette blir en «feelgood»-serie som tar opp alvorlige temaer, med et bredt publikumsappell, sier Nissen.

Kulturstrøm