NRK Meny
Normal

Trygdekontoret legger sladd på Muhammed-tegning

«Trygdekontoret» kommer til å sladde Muhammed-karikaturtegningen de har gjort opptak av til kveldens sending.

Trygdekontoret (f.v.) Trygve Mathiesen, Thomas Seltzer, Yousef Assidiq og Nazneen Khan-Østrem.

Klikk på bildet for å se video av den sladda drapstrusselen. På bildet ser vi (f.v.) Trygve Mathiesen, Thomas Seltzer, Yousef Assidiq og Nazneen Khan-Østrem.

Humorprogrammet Trygdekontoret har bestemt seg for å sladde Muhammed-tegningen som ble vist under opptak i studio.

–Det er først og fremst av ren frykt for represalier fra radikale islamister at vi har bestemt oss for ikke å vise tegningen, sier programleder Thomas Seltzer til NRK.no

Redaksjonen kommer også til å skjule tegningen av hensyn til programgjesten Per Yousef Assidiq. Han er muslim, og har derfor ikke lyst til å vise tegningen.

Fikk drapstrussel med karikatur

Per Yousef Assidiq fra Nøtterø i Vestfold fikk nylig en drapstrussel på et ark som også innholder en tegning som kan identifiseres som en av de kjente Muhammed-karikaturene. Tegningen er av en gris, noen mennesker og noen våpen.

–Hele drapstrusselen har et komisk skjær fordi den blant annet forsøker å referere til 11. september, men gjengir feil dato. Derfor har vi den med i intervjuet med Per Yousef Assidiq, sier programleder Thomas Seltzer.

Ville holde muligheten åpen

Hvorfor vurderte dere å vise den tegningen, før dere droppet ideen?

–Vi ville bare holde muligheten åpen da vi gjorde opptakene, og vente med å ta en avgjørelse til vi visste hvordan det ble seende ut.

Assidiq er en av gjestene i kveldens Trygdekontoret-sending. Han er vokst opp i den politisk mørkeblå kommunen Nøtterø. For et år siden konverterte han til islam og tok et arabisk navn.

Trygdekontoret kommer til å sladde bildet av Muhammed-karikaturen før sending.

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.