Hopp til innhold

Trygdekontoret legger sladd på Muhammed-tegning

«Trygdekontoret» kommer til å sladde Muhammed-karikaturtegningen de har gjort opptak av til kveldens sending.

Trygdekontoret (f.v.) Trygve Mathiesen, Thomas Seltzer, Yousef Assidiq og Nazneen Khan-Østrem.
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se video av den sladda drapstrusselen. På bildet ser vi (f.v.) Trygve Mathiesen, Thomas Seltzer, Yousef Assidiq og Nazneen Khan-Østrem.

Humorprogrammet Trygdekontoret har bestemt seg for å sladde Muhammed-tegningen som ble vist under opptak i studio.

–Det er først og fremst av ren frykt for represalier fra radikale islamister at vi har bestemt oss for ikke å vise tegningen, sier programleder Thomas Seltzer til NRK.no

Redaksjonen kommer også til å skjule tegningen av hensyn til programgjesten Per Yousef Assidiq. Han er muslim, og har derfor ikke lyst til å vise tegningen.

Fikk drapstrussel med karikatur

Per Yousef Assidiq fra Nøtterø i Vestfold fikk nylig en drapstrussel på et ark som også innholder en tegning som kan identifiseres som en av de kjente Muhammed-karikaturene. Tegningen er av en gris, noen mennesker og noen våpen.

–Hele drapstrusselen har et komisk skjær fordi den blant annet forsøker å referere til 11. september, men gjengir feil dato. Derfor har vi den med i intervjuet med Per Yousef Assidiq, sier programleder Thomas Seltzer.

Ville holde muligheten åpen

Hvorfor vurderte dere å vise den tegningen, før dere droppet ideen?

–Vi ville bare holde muligheten åpen da vi gjorde opptakene, og vente med å ta en avgjørelse til vi visste hvordan det ble seende ut.

Assidiq er en av gjestene i kveldens Trygdekontoret-sending. Han er vokst opp i den politisk mørkeblå kommunen Nøtterø. For et år siden konverterte han til islam og tok et arabisk navn.

Trygdekontoret kommer til å sladde bildet av Muhammed-karikaturen før sending.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters