NRK Meny
Normal

Trygdekontoret legger sladd på Muhammed-tegning

«Trygdekontoret» kommer til å sladde Muhammed-karikaturtegningen de har gjort opptak av til kveldens sending.

Trygdekontoret (f.v.) Trygve Mathiesen, Thomas Seltzer, Yousef Assidiq og Nazneen Khan-Østrem.
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se video av den sladda drapstrusselen. På bildet ser vi (f.v.) Trygve Mathiesen, Thomas Seltzer, Yousef Assidiq og Nazneen Khan-Østrem.

Humorprogrammet Trygdekontoret har bestemt seg for å sladde Muhammed-tegningen som ble vist under opptak i studio.

–Det er først og fremst av ren frykt for represalier fra radikale islamister at vi har bestemt oss for ikke å vise tegningen, sier programleder Thomas Seltzer til NRK.no

Redaksjonen kommer også til å skjule tegningen av hensyn til programgjesten Per Yousef Assidiq. Han er muslim, og har derfor ikke lyst til å vise tegningen.

Fikk drapstrussel med karikatur

Per Yousef Assidiq fra Nøtterø i Vestfold fikk nylig en drapstrussel på et ark som også innholder en tegning som kan identifiseres som en av de kjente Muhammed-karikaturene. Tegningen er av en gris, noen mennesker og noen våpen.

–Hele drapstrusselen har et komisk skjær fordi den blant annet forsøker å referere til 11. september, men gjengir feil dato. Derfor har vi den med i intervjuet med Per Yousef Assidiq, sier programleder Thomas Seltzer.

Ville holde muligheten åpen

Hvorfor vurderte dere å vise den tegningen, før dere droppet ideen?

–Vi ville bare holde muligheten åpen da vi gjorde opptakene, og vente med å ta en avgjørelse til vi visste hvordan det ble seende ut.

Assidiq er en av gjestene i kveldens Trygdekontoret-sending. Han er vokst opp i den politisk mørkeblå kommunen Nøtterø. For et år siden konverterte han til islam og tok et arabisk navn.

Trygdekontoret kommer til å sladde bildet av Muhammed-karikaturen før sending.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix