Trygdekontoret legger sladd på Muhammed-tegning

«Trygdekontoret» kommer til å sladde Muhammed-karikaturtegningen de har gjort opptak av til kveldens sending.

Trygdekontoret (f.v.) Trygve Mathiesen, Thomas Seltzer, Yousef Assidiq og Nazneen Khan-Østrem.
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se video av den sladda drapstrusselen. På bildet ser vi (f.v.) Trygve Mathiesen, Thomas Seltzer, Yousef Assidiq og Nazneen Khan-Østrem.

Humorprogrammet Trygdekontoret har bestemt seg for å sladde Muhammed-tegningen som ble vist under opptak i studio.

–Det er først og fremst av ren frykt for represalier fra radikale islamister at vi har bestemt oss for ikke å vise tegningen, sier programleder Thomas Seltzer til NRK.no

Redaksjonen kommer også til å skjule tegningen av hensyn til programgjesten Per Yousef Assidiq. Han er muslim, og har derfor ikke lyst til å vise tegningen.

Fikk drapstrussel med karikatur

Per Yousef Assidiq fra Nøtterø i Vestfold fikk nylig en drapstrussel på et ark som også innholder en tegning som kan identifiseres som en av de kjente Muhammed-karikaturene. Tegningen er av en gris, noen mennesker og noen våpen.

–Hele drapstrusselen har et komisk skjær fordi den blant annet forsøker å referere til 11. september, men gjengir feil dato. Derfor har vi den med i intervjuet med Per Yousef Assidiq, sier programleder Thomas Seltzer.

Ville holde muligheten åpen

Hvorfor vurderte dere å vise den tegningen, før dere droppet ideen?

–Vi ville bare holde muligheten åpen da vi gjorde opptakene, og vente med å ta en avgjørelse til vi visste hvordan det ble seende ut.

Assidiq er en av gjestene i kveldens Trygdekontoret-sending. Han er vokst opp i den politisk mørkeblå kommunen Nøtterø. For et år siden konverterte han til islam og tok et arabisk navn.

Trygdekontoret kommer til å sladde bildet av Muhammed-karikaturen før sending.

Kulturstrøm

  • Årets MGPjr-finalister

    Deltagerne som er plukket ut til årets MGPjr-finale har skrevet sanger om det å være god nok. – Dette går igjen i mange av de nesten 700 låtene som kom inn, sier prosjektleder Eva Rutgerson Bie og legger til: – NRK ønsker å presentere gode forbilder for barn og unge med musikk som hobby.