Hopp til innhold

Norsk kortfilm fjorårets beste barnedokumentar

«Det trygge huset» er kåret til «Årets beste europeiske barnedokumentar 2017» på Filmfestivalen i Berlin. I filmen møter vi barn som har søkt tilflukt på krisesenteret i Salten, Nordland, etter å ha rømt fra vold og utrygghet.

Fra "Det trygge huset"

VANT PRIS: Filmen handler om voldsutsatte barn. Regissør og produsent håper at filmen vil få dem til å føle seg mindre alene.

Foto: Mikrofilm AS/Felix Features

– Jeg er veldig glad og veldig stolt, sier regissør Robin Jensen. Han tok imot prisen i kveld sammen med produsent Lise Fearnley i Mikrofilm.

Robin Jensen

Robin Jensen jobber som regissør, manusforfatter, illustratør og animatør og har regissert 15 kortfilmer og kortdokumentarer.

«Det trygge huset» hadde premiere under Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni 2017.

I høst vant den pris for beste barnedokumentar under filmfestivalen i Duisburg. Filmen har vunnet fram i konkurranse med alle vinnere fra ulike europeiske festivaler i 2017 og altså blitt stående som fjorårets aller beste europeiske barnedokumentar.

Viktig for barna

Barna som er med i tegnefilmen, har sett den og liker den.

– Men for mange av dem er det også ganske sterkt, og de er glade for at de er anonyme i filmen, sier Jensen.

Han håper at prisen betyr at det blir litt mere fokus på barn som er nødt til å bo på hemmelig adresse eller på krisesenter.

– Seriøs pris

Produsent Lise Fearnley

«Det trygge huset» er produsert av Lise Fearnley i Mikrofilm.

Foto: NRK

Produsent Lise Fearnley sier at barna, som helt uforskyldt har havnet på krisesenter, fortjener en film som tar dem på alvor.

– Da slipper de å føle at de er helt alene om problemene, sier hun.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)