Hopp til innhold

Nå kommer dvd-en om «Bergensbanen»!

Hundrevis av seere har kontaktet NRK den siste uken med et ønske om å få den syv timer lange togreisen fra Bergen til Oslo på dvd. Nå kommer’n!

Bergensbanen blir lang dokumentar
Foto: Sara Johannessen og NRK

176 000 seere satt pall foran TV i de syv timer og 16 minutter dokumentaren «Bergensbanen minutt for minutt» varte forrige fredag, mens hele 1,2 millioner nordmenn var innom NRK2 på et eller annet tidspunkt i sendingen.

Les også: «Bergensbanen minutt for minutt» ble helgens store snakkis

Allerede før toget nådde Voss, ble det klart at seerne og nrk.no-leserne ikke ville nøye seg med to TV-togreiser med Bergensbanen den helgen. Kravet var unisont: «Vi vil ha dvd-en!»

Nett-TV:

NRK rigger kamera på Bergensbanen

Fire kameraer ble brukt til å forevige togreisen.

Foto: NRK

Før jul

– Jeg kan fortelle at dvd-en kommer før jul, sannsynligvis rundt den 16. desember, forteller Silje Tomter i NRK Aktivum.

Etter en ukes arbeid i kulissene, ble det fredag klart at vestlandsfirmaet Vest Audio gir ut den syv timer lange jubileumssendingen på dvd i samarbeid med NRK.

Les også: Bergensbanen danket ut gullrekka på Twitter

– Dvd-en vil inneholde hele dokumentaren, inkludert historiske klipp og faktaopplysninger, sier Tomter.

På grunn av manglende rettigheter må all musikken fjernes fra programmet. På den annen side blir muligens den mye omtalte, meditative effekten mye større?

Dvd-en vil selges i NRK butikken , både på Marienlyst og i nettbutikken.

Podcast på vei

Det ble tidligere meldt at podcast og en nedlastbar versjon av maratonsendingen var tilgjengelig, men det viste seg dessverre ikke å stemme - ennå. Ifølge TV-redaktør Rune Møklebust i NRK Hordaland er arbeidet i gang, men ettersom filen er fryktelig stor, tar det tid å gjøre den om til en podcast.

Les også: – En orgie for togelskere

Bergensbanen minutt for minutt dvd

Slik ser det foreløpige dvd-omslaget ut.

Foto: Vest Audio / NRK

Kulturstrøm