Hopp til innhold

Magnus Bokn fra Stavanger vant kveldens delfinale

– Nå skal jeg spare litt bart slik at jeg er klar for bartebyen, sier vinneren smilende. I februar får vi se Magnus Bokn på den store MGP-festen i Trondheim.

– Det er helt vanvittig, jeg så ikke den komme.

– Det er helt vanvittig, jeg så ikke den komme, legger han til.

– Nå skal jeg drikke en bayer og feire med familien.

Fire artister fra Vest-Norge har i kveld kjempet om finaleplass i MGP i februar.

Oda Evjen Gjøvåg bedre kjent som Oda Loves You, Hege Bjerk, Magnus Bokn og trioen Nordic Tenors har alle stått på scenen i kveld.

Magnus vant den første duellen mot Oda Loves You. Nordic Tenors vant den andre mot Hege Bjerk.

Se artistene opptre her:

Hege Bjerk synger «Pang» i MGP-delfinalen.

Nordic Tenors synger «In This Special Place» i MGP-delfinalen.

Oda Loves You synger «Love Who We Love» i MGP-delfinalen.

Magnus Bokn er først ute på scenen.

Magnus Bokn synger «Over the Sea» i MGP-delfinalen.

I tillegg har den tidligere Stjernekamp-deltageren Ulrikke Brandstorp sunget låten «Attention». Hun har allerede sikret seg plass i finalen som arrangeres lørdag 15. februar.

Ulrikke Brandstorp synger «Attention»

Anmeldelse: Tidligere denne uken anmeldte NRK opptredenene.

Ulrikke Brandstorp synger «Attention»

Her er det så utrolig mye som sitter på plass. Tidligere Stjernekamp-finalist Ulrikke Brandstorp har alliert seg med veteranene Christian Ingebrigtsen og Kjetil Mørland i en låt som virkelig beveger deg og mestrer kunsten å rive til seg alt av oppmerksomhet.

Første refreng avsluttes med tidenes tease til det bombastiske høydepunktet, og etterlater deg higende etter mer av Brandstorp.

Etter mye tease kulminerer det til tidenes finalemoment, med strykere og gåsehud, alt skapt av mye lek med dramaturgi og en stemme som er skapt for dette nummeret.

● Terningkast: 6

Ulrikke er allerede kvalifisert til MGP-finale, men hun skal fremføre låten sin i Vestlandets delfinale 1. februar. Artistene under konkurrerer om en finaleplass.

Hege Bjerk – «Pang»

Tekst og melodi: Martin Bjerkreim, Trygve Stakkeland og Hege Bjerkreim

Hege Bjerk synger «Pang» i MGP-delfinalen

Hege Bjerks synthene pop på jærsk grupperer seg også blant minoritetsgjengen «låter på norsk» i år. Teksten er grei den, men overdøves av et skalkeskjul bestående av et anonymt og overprodusert refreng, som blir innmari slitsomt i lengden.

Høydepunktet ligger i bridgen, hvor produksjonen får et hint av spenning og noe som faktisk kan skille «Pang» litt fra det mest generiske i denne konkurransen, men det veier ikke opp til å overbevise som Norges bidrag til Eurovision.

● Terningkast: 3

Magnus Bokn – «Over the Sea»

Tekst og melodi: Joakim With Steen, Alexander Rybak og Magnus Bokn

Magnus Bokn synger «Over the Sea» i MGP-delfinalen

Gitarklimpring og fele! Koselig visepop fra Idol og The Voice-deltaker Magnus Bokn. I et stjerneteam med de tidligere MGP-vinnerne Alexander Rybak og JOWST har artisten laget noe som faktisk klarer å skille seg en anelse ut fra årets låter i lydbildet, men den når aldri et klart høydepunkt bortsett fra en selvfølgelig modulasjon.

En fin radiolåt, men er det for kjedelig for MGP?

● Terningkast: 3

Nordic Tenors – «In This Special Place»

Tekst og melodi: Einar Kristiansen Five og Jan-Tore Saltnes

Nordic Tenors synger «In This Special Place» i MGP-delfinalen

Vokalgruppen Nordic Tenors har vært innom det meste. Opera, musikaler, visepop, jodling, og til og med vært nominert til Komiprisen i 2010. Humorelementet har dessverre ikke blitt med videre siden nominasjonen, men tenorene har uansett stemmer som har kunnet bære seg selv, uten artige påfunn.

«In This Special Place» føles som en alt for sen julekonsert, eller det store høydepunktet i en musikal. Store kontraster og oppbygninger gjør denne til en av balladene som ikke vil få deg til å skifte kanal på lørdag.

● Terningkast: 4

Oda Loves You – «Love Who We Love»

Tekst og melodi: Magnus Bertelsen og Oda Evjen Gjøvåg

Oda Loves You synger «Love Who We Love» i MGP-delfinalen

Ja, det er mye «Love» i monitor her, men det er nettopp kjærlighet Oda Evjen Gjøvåg ønsker å spre, med det gitte budskapet «Love Who We Love». Låten er litt vel enkel, men det trenger

nødvendigvis ikke være mer avansert enn det når det likevel har en showfaktor som godt kan kle Oda Loves You på scenen.

● Terningkast: 4

Konfettikanonene er ladet for årets største musikkfest, Melodi Grand Prix. I år feirer MGP 60 år, og det gjøres ved å tilegne en delfinale til hver landsdel. I fjerde delfinale er det artister fra Vest-Norge som skal i ilden. I tillegg blir det opptreden fra forhåndskvalifisert finaleartist Didrik og Emil/Akuvi/Ulrikke/Tone Damli. MGP byr på ny musikk, deilige nostalgiske øyeblikk, og noen overraskelser. Programmet ledes av Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh.

Konfettikanonene er ladet for årets største musikkfest, Melodi Grand Prix. I år feirer MGP 60 år, og det gjøres ved å tilegne en delfinale til hver landsdel.

Kulturstrøm

  • Sterke poplåter, men lite utvikling

    – Billie Eilish er i samme posisjon nå som Rihanna i sin tid var i. Hun kunne prøvd seg på hva enn hun ville, og fansen hadde slukt hva enn slags utvikling hun gjorde med glede og entusiasme. Da er det litt skuffende at dette albumet er artistens minst videreutviklede karrieresteg så langt, skriver musikkritiker Sofie Martesdatter Granberg om artistens nye album «Hit Me Hard and Soft».