Hopp til innhold

Mer White Stripes?

Jack White forstår ikke problemet med å ha flere band, og ønsker reunion for White Stripes.

The White Stripes

Får vi igjen høre Meg og Jack sammen i the White Stripes?

Foto: DIANE BONDAREFF / AP

dead weather, Sea of Cowards

The Dead Weather slipper snart andrealbumet «Sea of Cowards».

Foto: MySpace
Meg White

Meg White har tidligere slitt med angstproblemer, men nå skal det være muligheter for at hun kommer tilbake i the White Stripes.

Foto: MARK J. TERRILL / AP
Jack White, dead weather

I The Dead Weather spiller Jack White trommer – noe han sier han ikke hadde gjort siden han var 19, og synger også tidvis. Det finner han utfordrende.

Foto: Gitte Johannessen / NTB

Jack White sjonglerer med tre band: Gamlebandet White Stripes og The Raconteurs, der han begge steder er vokalist og gitarist, mens han i sitt nyeste band The Dead Weather spiller trommer og er med på å skrive låter.

Vil spille sammen igjen

Det har vært stille fra White Stripes etter at Meg White fikk angstproblemer i 2007 og en større turné i USA og Storbritannia ble avlyst. I juni 2008 dukket hun opp på scenen under en Raconteurs-konsert – bare for å vinke til publikum og gå ned igjen.

Multiinstrumentalist Jack White sier i et intervju at han ønsker at de skal spille sammen igjen.

- Jeg håper vi kan spille sammen igjen snart. Jeg tror angstproblemene hennes er borte, men du vet aldri. Hun var der da vi øvde med the Dead Weather, forteller Jack White i følge Yahoo News.

Skjønner ikke problemet

Jack White sammenligner seg med skuespillerstanden når han ikke skjønner hvorfor alle rundt ham bekymrer seg for hvilket band han vil satse på.

The Dead Weather slipper ny skive nå, etter at konsertfilmen «The White Stripes Under Great White Northern Lights» er vel i havn og vist på en rekke festivaler.

I et intervju med Pedestrian TV sier Jack White:

– Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor det er til slik bekymring. Skuespillere later til å ha den friheten. De lager en film, og i løpet av nye seks måneder lager de en ny film og spiller en helt annerledes rolle. Ingen stiller spørsmål ved det.

Vil ikke ta enkleste vei

Han mener at man er for vant til at musikere gjør én ting gjennom livet.

– Det er utrolig i hvilken grad vi finner oss i repetisjon. Det er fint å prøve å sprenge det – både for din egen del som artist, og for å utfordre deg selv. Jeg føler det nesten som om folk ønsker å belønne deg for å velge enkleste vei, i stedet for det motsatte, og slik burde det ikke være, fastslår White og legger til:

– Det enkleste ville vært gå på scenen og spille White Stripes’ hitlåter, samle inn pengene og dra på ferie.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober