Hopp til innhold

Liksom-Northug får svensk kopi

VM-feberen herjer, og samtidig som NRK lar Mads Ousdal prøve toppidrettslivet til Petter Northug, gjør svenskene det samme.

Erik Segerstedt "leker" Marcus Hellner

Det har blitt flere våte møter med snøen for Erik Segerstedt, men innstillingen mens han lever livet som Marcus Hellner er suveren!

Foto: SVT

Artisten og programlederen Erik Segerstedt (27) skal i ukene fram mot ski-VM i Holmenkollen leve, spise og trene som ”söta brors” største skihelt i dag, Marcus Hellner. Målet med ”Mitt liv som Hellner” er å se hvor bra langrennsform en vanlig person kan komme i dersom han følger treningsprogrammet til toppidrettsutøveren.

Akkurat som Mads Ousdal gjør i «Mitt liv som Northug», altså.

Dårlige skiferdigheter

- For et par uker siden hadde jag knapt gått en meter på ski, så jeg håper å kunne forbedre meg en hel del nå når jeg trenes av en skikonge som Per Elofsson, sier Erik Segerstedt.

Det er nemlig det tidligere skiesset Elofsson, med blant annet tre VM-gull og to sammelagtseire i verdenscupen, som står for treningsprogrammet i ”Mitt liv som Hellner”.

Og har får litt av en jobb, for Erik er ikke spesielt god på ski. Se ham i den forferdelig skumle utforkjøringen her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det er vi som er født med ski på bena

Av videosnuttene på ”Mitt liv som Hellner”-siden kan det se ut som om Segerstedt – eller ”Snygg-Erik” som han kalles etter deltakelsen i svensk Idol i 2006 – ganske riktig har en stor utfordring når det handler om skiteknikk. Her er både stakkato diagonalgang og velting i utforbakkene, det er åpenbart at han ikke har vokst opp med ski på beina.

Dermed opprettholder han myten om at nordmenn er et hakk foran svenskene i sporet. Eller som Petter Northug selv sa det til den svenske avisa Expressen:

– Det finnes ikke en sjanse for at jeg taper en klassisk spurt mot Hellner!

Foreløpig ser det altså ut som skuespiller Mads Ousdal har en lettere oppgave enn Erik Segerstedt med å tilnærme seg livet som eliteutøver i langrenn.

Ousdal har hatt en bra framgang i løpet av sine to første treningsuker, og denne mandagen imponerte han Olympiatopp- treneren Audun Svartdal på et 14 kilometers testløp.

Ukentlig oppfølging

Det er SVT i samarbeid med produksjonsselskapet OTW som står for Sveriges versjon av ”Mitt liv som Northug”. I likhet med NRKs satsing foregår serien på nett som videoblogg, men svenskene fokuserer mer på ukesavsnitt enn daglige oppdateringer.

Se også:

Tror du svenske Erik Segerstedt kan bli en habil skiløper før VM?

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.