Kygo: – Deadmau5 liker å slenge dritt

Elektronikastjernen Deadmau5 kalte musikken til norske Kygo for «heismusikk». – Han liker å slenge dritt, så jeg tar meg ikke så veldig nær av det, sier det norske stjerneskuddet.

DJ'en Kygo på Parkenfestivalen i Bodø

BRYR SEG IKKE: Norske Kygo bryr seg ikke om Deadmau5' spydige kommentarer på Facebook.

Foto: Henrik Dvergsdal

Deadmau5

HEISMUSIKK: Den kanadiske EDM-artisten Joel Thomas Zimmerman har kalt musikken til Kygo for heismusikk.

Foto: MARK BLINCH / Reuters/NTB Scanpix

Den norske elektronikastjernen Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, har så til de grader vind i seilene for tiden.

Hans største hit er spilt over 100 millioner ganger på Spotify, og 24-åringen blir ofte trukket frem som en av de mest lovende artistene på verdensbasis.

Det har flere av hans konkurrenter lagt merke til. Mot slutten av fjoråret kom en annen stjerne innenfor sjangeren med kraftig kritikk av nordmannen. EDM-artisten Deadmau5 mener Kygo lager «heismusikk».

«Kan nesten ikke vente på å få hørt dette i heisen (…) BLI OPPRØMTE, FOLKENS. Korridormusikk er TILBAKE», skrev Deadmau5 på sin Facebook-side.

Nå svarer bergenseren på kritikken.

– Han kritiserer veldig mange for veldig mye. Ordene sitter løst i munnen på han. Han liker å slenge dritt, så jeg tar meg ikke så veldig nær av det.

 • Se intervju med Kygo nederst i saken!

– Det er vanskelig å forstå

I disse dager er Kygo hjemme i Bergen for å hvile ut før en ny turné i USA. Der skal han spille for hundretusenvis av danseklare fans.

Han synes fortsatt det er vanskelig å forstå hvor fort han har skapt karriere.

– Hadde ikke forventet at låten min skulle bli spilt så mange ganger, det er ganske vanskelig å forstå.

Håper ikke folk går lei

– I disse dager er det mange som blir stjerner like fort som de falmer. Hvordan vil du opprettholde stjernestatusen din?

– Jeg håper jo selvsagt at det ikke skjer! Man må alltid forbedre seg og lage ny musikk hele tiden, folk går fort lei. Så jeg prøver hele tiden å gjøre det. Gå nye veier.

– Har du noen suksessoppskrift?

– Det er ingen suksessoppskrift, men det å finne sin egen stil er viktig. Folk må kunne kjenne igjen låtene dine.

Avicii-samarbeid?

Kygo røper at hans største drøm er å få samarbeide med sjangerens kanskje største stjerne – Avicii.

– Ja, det var han som fikk meg til å begynne med dette. Så det er en stor drøm.

I en tid der mange store aktører i bransjen ligger langflate etter 24-åringen, kan den drømmen vise seg å være mulig å oppfylle.

– Han er ikke lett å få kontakt med, men vi har snakket litt med manageren hans. Jeg har faktisk møtt ham et par ganger, men vi har ikke snakket om å lage musikk sammen ennå.

Intervju med Kygo fra hjemmet hans i Bergen.

Kulturstrøm

 • Vant NM for kor

  Den norske Studentersangforening, dirigert av Marit Tøndel Bodsberg Weyde, stakk av med seieren under NM for kor sist helg, skriver Ballade. Koret, som er Norges eldste, har tilknytning til Universitetet i Oslo. 1600 sangere i 58 kor deltok i mesterskapet, som ble avviklet i Trondheim.

 • Operaen søker en lagspiller

  Jobben som sjef på Den Norske Opera & Ballett er ledig etter at Annilese Miskimmon sa opp. Kravene til etterfølgeren er i følge stillingsannonsen at vedkommende har gode samarbeidsevner, gode kommunikasjonsevner og er en lagspiller. I tillegg til solid operakompetanse.

  Den Norske Opera & Ballett
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpi