Kongshavn

Møt familien Ross: Mor Elise (55), engasjert miljøpolitiker. Far Otto (55), sjef for familiens gjenvinningsbedrift. Martin (22), ferdig med seks måneders tjeneste i Afghanistan. Victoria (25), modell i London og Theis (17), som trives best i kjelleren med PC-en som eneste selskap.

Kongshavn, Familien Ross
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Gjennom 12 episoder kan du følge familien gjennom opp- og nedturer. Mye det siste. Rundt dem skjer det dramatiske ting.

Politisk råkjør, industrielt pokerspill, å komme hjem fra krig og den vanskelige, vanskelige kjærligheten, er bare noen stikkord.

Sleipe hensikter

Elise oppdager at det ikke er lett å komme til topps i et politisk miljø preget av kameraderi og posisjonering. Otto sliter med konkurrerende bedrifter med sleipe hensikter.

Martin har med seg traumer hjem i bagasjen etter endt tjeneste i Afghanistan. Og Victorias planer om å legge modelljobbingen på hylla og heller satse pengene sine på gode gjerninger og etiske prosjekter, møter noen uforutsette hindringer.

Nøkkelen til seier

Bare Theis sitter i kjelleren og observerer det hele, men brått sitter han med nøkkelen til seier både for den ene og den andre.

Kongshavn er radiodrama som du ikke har hørt det før. Inspirert av tempoet og dramatikken i en Dagsnytt 18-sending, og hvis du liker den danske dramaserien «Borgen», kjenner du helt sikkert igjen noen typiske situasjoner derfra også.

Kulturstrøm

 • Fransk komponist drept av bjørn

  Julien Gauthier (44), huskomponist hos Orchestre de Bretagne, søkte inspirasjon til en ny symfoni i villmarka i Canada da han ble angrepet og drept av en Grizzlybjørn, melder Le Parisien. Gauthier var kjent for å bruke naturlyder i musikken sin.

 • Unge elsker klassisk

  Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

  Klassisk
  Foto: Pixabay
 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.