Hopp til innhold

Kobler Mitt Romney med Batman-skurk

Den konservative kommentatoren Rush Limbaugh er redd «hjernedøde» Batman-seere skal velge Obama fremfor Mitt Romney under valget. Årsak? En skurk ved navn Bane.

Bane og Mitt Romney

Kan skurken Bane kobles til Mitt Romney og føre til hans nederlag?

Foto: Evan Vucci/Ron Phillips / NTB Scanpix

Limbaugh Famous Missourians Rush Limbaugh

Konservative Rush Limbaugh tror at figuren Bane i den siste Batman-filmen vil svekke Mitt Romneys sjanse under presidentvalget i november.

Foto: Julie Smith / NTB Scanpix

Rush Limbaugh er mest kjent som talkshow-vert på radio, og som politisk kommentator. Han har kommet med en rekke kontroversielle utsagn, og er selverklært anti-feminist og homofob.

Nå har han trukket Cristopher Nolans siste film i Batman-trilogien, «The Dark Knight Rises», inn i valgkampen.

I sitt tre timer lange talkshow The Rush Limbaugh Show tirsdag, snakker programlederen om filmens skurk Bane, som ifølge Limbaugh er for lik navnet Bain Capital, skriver Hollywood Reporter.

Bain Capital er et investorfima som Mitt Romney var med å starte i 1984. Tiden som investor gjorde Romney til en svært velstående mann, og det anslås at han har mellom en og seks milliarder kroner i formue.

Romney har tidligere blitt kritisert for tiden i Bain Capital, og det er dette Limbaugh er redd skal bli brukt mot han.

– Tror du virkelig det er tilfeldig at navnet på den slemme, ildssprutende, fireøyde eller hva det er-skurken er Bane, spurte Limbaugh lytterne sine i under sending i går.

– Hjernedøde seere


Limbaugh vet at filmen har vært planlagt i lang tid, og at premieredatoen har vært satt for lenge siden, men han er likevel sikker på at det ligger en større plan bak navnet.

– Så, denne slemme skurken heter Bane. Det går diskusjoner der ute om dette er gjort med vilje eller ei. Uansett kommer filmen til å ha mange seere, og det er mange hjernedøde seere i den popkulturelle sjangeren, og de kommer til å assosiere Bane med Bain, sier Limbaugh.

Han tror regissør Christopher Nolan har brukt navnet Bane i «The Dark Knight Rises» for å svekke Mitt Romneys sjanser under valget i november, ved å sende dårlige assosiasjoner til velgerne.

– Når Obama og gjengen hans begynner å snakke om Romney og Bain Capital i høst, kommer flere til å tenkte: Å ja, Bain, det vet jeg jo hvem er, og tenke tilbake på Bane og Batman, sier Limbaugh.

19 år gammel tegneseriefigur

Noe Limbaugh ikke har tatt med i betraktingen da han lagde konspirasjonsteorien sin, var at figuren Bane har eksistert mye lenger enn før «The Dark Knigt Rises» i det hele tatt var tenkt på.

Bane dukket for første gang opp i tegneserien Batman, i nummeret Vengeance of Bane #1 i januar 1993.

Figuren Bane ble også filmatisert i 1997 i Batman og Robin, og spilt av Michael Reid MacKay. I «The Dark Knight Rises» er Bane igjen hovedskurk, og blir spilt av britiske Tom Hardy.

The Dark Knight Rises har premiere på norske kinoer 25. juli.

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP