NRK Meny
Normal

Kjersti Stubø gjør comeback

Etter en time-out er vokalist Kjersti Stubø igjen sterkt til stede på den norske jazzarena. Vi fanger henne på Nordlysfestivalen i Tromsø.

Kjersti Stubø på Nordlysfestivalen
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

Intervju Kjersti Stubø

Kjersti Stubø Group på Nordlysfestivalen 2010

Som datter og søster av henholdsvis Narvik-gitaristene Thorgeir og Håvard Stubø, viderefører Kjersti en stolt tradisjon. Hun er utdannet fra jazzlinja ved Universitetet i Trondheim. Gjennom 17 år har hun samarbeidet nært med Narvik-pianisten Jørn Øien - først med tradisjonsmusikk fra Ofoten i gruppa "Oofotr", og nå med egne komposisjoner og standard-låter i "Kjersti Stubø Band".

Ny CD

I mars lanserer Kjersti Stubø sin nye CD hvor hun også har med den svenske saksofonisten Per "Texas" Johansson. Som en forsmak byr vi på konsertopptak fra årets Nordlysfestival i Tromsø.

Kjersti Stubø på Nordlysfestivalen
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

JAZZKLUBBEN - Kjersti Stubø Band

 • Kjersti Stubø, vokal
 • Jørn Øien, piano
 • Magne Thormodsæter, bass
 • Håkon Mjåset Johansen, trommer

NRK P2 søndag 14/2 kl. 22.05 og mandag 15/2 kl. 14.03

NRK Jazz også tirsdag 16/2 kl. 9.03. 15.03 og 21.03

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).