Kjersti Stubø gjør comeback

Etter en time-out er vokalist Kjersti Stubø igjen sterkt til stede på den norske jazzarena. Vi fanger henne på Nordlysfestivalen i Tromsø.

Kjersti Stubø på Nordlysfestivalen
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

Intervju Kjersti Stubø

Kjersti Stubø Group på Nordlysfestivalen 2010

Som datter og søster av henholdsvis Narvik-gitaristene Thorgeir og Håvard Stubø, viderefører Kjersti en stolt tradisjon. Hun er utdannet fra jazzlinja ved Universitetet i Trondheim. Gjennom 17 år har hun samarbeidet nært med Narvik-pianisten Jørn Øien - først med tradisjonsmusikk fra Ofoten i gruppa "Oofotr", og nå med egne komposisjoner og standard-låter i "Kjersti Stubø Band".

Ny CD

I mars lanserer Kjersti Stubø sin nye CD hvor hun også har med den svenske saksofonisten Per "Texas" Johansson. Som en forsmak byr vi på konsertopptak fra årets Nordlysfestival i Tromsø.

Kjersti Stubø på Nordlysfestivalen
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

JAZZKLUBBEN - Kjersti Stubø Band

 • Kjersti Stubø, vokal
 • Jørn Øien, piano
 • Magne Thormodsæter, bass
 • Håkon Mjåset Johansen, trommer

NRK P2 søndag 14/2 kl. 22.05 og mandag 15/2 kl. 14.03

NRK Jazz også tirsdag 16/2 kl. 9.03. 15.03 og 21.03

Kulturstrøm

 • Annie til topps i USA

  Den bergenske artisten Anna Lilia Berge Strand, bedre kjent som Annie, har en låt som er samplet på produsenten Metro Boomin sin nye plate. Det dreier seg om «Anthonio» fra 2009. I Metro Boomin sin versjon har den fått tittelen «Overdue» med rap av Travis Scott, skriver VG. Metro Boomin topper denne uken Billboard 200 i USA med den nye platen.

  Annie, alias Anne Lilia Berge Strand 2004
  Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
 • Zombieskryt fra Stephen King

  «Akkurat når du trodde at zombiegenren var gått tørr, kommer en fantastisk film av Dominique Rocher kalt «The Night Eats the World».» (eng. tittel)

  Det skriver grøsserkongen Stephen King i en twittermelding. Det er Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i filmen, som er franskspråklig. Den norske skuespilleren var raskt ute med å kvittere med en twitter-takk.

  Twittermelding fra Stephen King