Kalte seg Harry og Charles

- Livet deres var et drama, sier Tor Bomann-Larsen. Nå skal samlivet til Dronning Maud og Kong Haakon bli et gjenskapt drama på tv-skjermen.

Kong Haakon og dronning Maud med sitt hoff i Stiftsgården
Foto: Peder O. Aune/Universitetsbiblioteket i Trondheim

I dag ble det kjent at Marie Bonnevie skal spille rollen som dronning Maud i en ny storsatsing fra NRK. Innspillingen av miniserien Harry og Charles begynner i februar. Den skal handle om samlivet til Dronning Maud og Kong Haakon før de ble dronning og konge av Norge. Det skal lages to episoder på 90 minutter hver. Det er ennå ikke bestemt hvem som skal spille Kong Haakon.

Hør Kong Haakon tale til fiskere i Bodø havn i 1937

Kalte hverandre Harry og Charles

TV-serien skal hete Harry og Charles, som Dronning Maud og Kong Haakon kalte hverandre. Tor Bomann-Larsen har skrevet tre bøker om de to, snart kommer hans fjerde, forteller at livet deres var et drama:

Hør Bomann Larsen fortelle om Harry og Charles

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm