Kalte seg Harry og Charles

- Livet deres var et drama, sier Tor Bomann-Larsen. Nå skal samlivet til Dronning Maud og Kong Haakon bli et gjenskapt drama på tv-skjermen.

Kong Haakon og dronning Maud med sitt hoff i Stiftsgården
Foto: Peder O. Aune/Universitetsbiblioteket i Trondheim

I dag ble det kjent at Marie Bonnevie skal spille rollen som dronning Maud i en ny storsatsing fra NRK. Innspillingen av miniserien Harry og Charles begynner i februar. Den skal handle om samlivet til Dronning Maud og Kong Haakon før de ble dronning og konge av Norge. Det skal lages to episoder på 90 minutter hver. Det er ennå ikke bestemt hvem som skal spille Kong Haakon.

Hør Kong Haakon tale til fiskere i Bodø havn i 1937

Kalte hverandre Harry og Charles

TV-serien skal hete Harry og Charles, som Dronning Maud og Kong Haakon kalte hverandre. Tor Bomann-Larsen har skrevet tre bøker om de to, snart kommer hans fjerde, forteller at livet deres var et drama:

Hør Bomann Larsen fortelle om Harry og Charles

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Saksøker Snowden etter bokutgivelse

    USAs justisdepartement saksøker den spionsiktede varsleren Edward Snowden i et forsøk på å hindre at avhopperen tjener penger på sin nye bok, skriver NTB. I søksmålet anklager departementet Snowden for å ha brutt taushetspliktavtaler med CIA og NSA.

  • NRK dropper ny «Heimebane»-sesong

    NRK dropper ny «Heimebane»-sesong. Det melder Kampanje. Dramasjef Ivar Køhn i NRK sier at produksjonsselskapet Motlys vil lage en tredje sesong for en annen strømmetjeneste, og at NRK ikke vil være til hinder for det.