Hopp til innhold

Kalte seg Harry og Charles

- Livet deres var et drama, sier Tor Bomann-Larsen. Nå skal samlivet til Dronning Maud og Kong Haakon bli et gjenskapt drama på tv-skjermen.

Kong Haakon og dronning Maud med sitt hoff i Stiftsgården
Foto: Peder O. Aune/Universitetsbiblioteket i Trondheim

I dag ble det kjent at Marie Bonnevie skal spille rollen som dronning Maud i en ny storsatsing fra NRK. Innspillingen av miniserien Harry og Charles begynner i februar. Den skal handle om samlivet til Dronning Maud og Kong Haakon før de ble dronning og konge av Norge. Det skal lages to episoder på 90 minutter hver. Det er ennå ikke bestemt hvem som skal spille Kong Haakon.

Hør Kong Haakon tale til fiskere i Bodø havn i 1937

Kalte hverandre Harry og Charles

TV-serien skal hete Harry og Charles, som Dronning Maud og Kong Haakon kalte hverandre. Tor Bomann-Larsen har skrevet tre bøker om de to, snart kommer hans fjerde, forteller at livet deres var et drama:

Hør Bomann Larsen fortelle om Harry og Charles

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters