Kalte seg Harry og Charles

- Livet deres var et drama, sier Tor Bomann-Larsen. Nå skal samlivet til Dronning Maud og Kong Haakon bli et gjenskapt drama på tv-skjermen.

Kong Haakon og dronning Maud med sitt hoff i Stiftsgården
Foto: Peder O. Aune/Universitetsbiblioteket i Trondheim

I dag ble det kjent at Marie Bonnevie skal spille rollen som dronning Maud i en ny storsatsing fra NRK. Innspillingen av miniserien Harry og Charles begynner i februar. Den skal handle om samlivet til Dronning Maud og Kong Haakon før de ble dronning og konge av Norge. Det skal lages to episoder på 90 minutter hver. Det er ennå ikke bestemt hvem som skal spille Kong Haakon.

Hør Kong Haakon tale til fiskere i Bodø havn i 1937

Kalte hverandre Harry og Charles

TV-serien skal hete Harry og Charles, som Dronning Maud og Kong Haakon kalte hverandre. Tor Bomann-Larsen har skrevet tre bøker om de to, snart kommer hans fjerde, forteller at livet deres var et drama:

Hør Bomann Larsen fortelle om Harry og Charles

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Avis: Facebook kan få rekordbot

    Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post. Ifølge kildene har Facebook brutt en juridisk bindende avtale om beskyttelse av brukerdata, etter samarbeidet med analyseselskapet Cambridge Analytica. Informasjonen kan være brukt under presidentvalget i USA og brexit-avstemningen i 2016 (NTB).

  • Bokåret 2019 er opna

    Kulturminister Trine Skei Grande opna «Bokåret 2019» under Nasjonal høgtlesingsdag i Oslo i dag. Året markerer at boka er 500 år, i tillegg til at Noreg er hovudland på den store bokmessa i Frankfurt i oktober. NRK arrangerer mellom anna Noregs største lesesirkel som ein del av den store markeringa.