Kalte seg Harry og Charles

- Livet deres var et drama, sier Tor Bomann-Larsen. Nå skal samlivet til Dronning Maud og Kong Haakon bli et gjenskapt drama på tv-skjermen.

Kong Haakon og dronning Maud med sitt hoff i Stiftsgården
Foto: Peder O. Aune/Universitetsbiblioteket i Trondheim

I dag ble det kjent at Marie Bonnevie skal spille rollen som dronning Maud i en ny storsatsing fra NRK. Innspillingen av miniserien Harry og Charles begynner i februar. Den skal handle om samlivet til Dronning Maud og Kong Haakon før de ble dronning og konge av Norge. Det skal lages to episoder på 90 minutter hver. Det er ennå ikke bestemt hvem som skal spille Kong Haakon.

Hør Kong Haakon tale til fiskere i Bodø havn i 1937

Kalte hverandre Harry og Charles

TV-serien skal hete Harry og Charles, som Dronning Maud og Kong Haakon kalte hverandre. Tor Bomann-Larsen har skrevet tre bøker om de to, snart kommer hans fjerde, forteller at livet deres var et drama:

Hør Bomann Larsen fortelle om Harry og Charles

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • «Norsk» James Bond-film lanseres

    Tittelen og skuespillerne i James Bond-filmen som delvis er spilt inn i Nittedal i Akershus, blir offentliggjort torsdag på et «ikonisk 007-sted». Filmen er den 25. om verdens mest berømte etterretningsagent.

  • Advarer mot TV-titting for babyer

    Babyer under ett år bør ikke se på elektroniske skjermer i det hele tatt, anbefaler Verdens helseorganisasjon (WHO). Barn under fem år bør unngå passiv skjermtitting i mer enn én time daglig. Det er første gang FN-organisasjonen mener noe om hvor mye småbarn bør se på TV eller andre skjermer.

Flere kulturnyheter