Hopp til innhold

Ingrid Vetlesen og Yngve Søberg

Ingrid skulle på opptaksprøve til Operaakademiet i København, ho fekk bu hos ein mann ho ikkje kjente, eit par veker seinare reiste denne mannen til Stavanger på friarferd, på laurdag synger kjærasteparet duett.

Ingrid og Yngve
Foto: Promo

Det er ikkje mange kjærastepar som kan skryte på seg at begge to er gode nok til å vere med i Kjempesjansen, men det kan nemleg Yngve og Ingrid gjere. På laurdag skal dei synge "Bess you is my woman now", av Gershwin. Allereie no kan du sjå kjærasteparet synge "La ci darem la mano", av Wolfgang Amadeus Mozart på musikkvideoen sin .

Starta tidleg 

Begge to har sunge heile livet. Ingrid meiner at ho song reint før ho i det heile tatt kunne snakke, men det var først på musikklinja på vidaregåande ho tok songtimar kvar veke. Kjærasten, Yngve, var ein del av Oslo Domkyrkje gutekor. Men det har ikkje berre vore song som har prega oppveksten deira.

- Eg byrja å spele piano då eg var seks år, mamma klarte å halde meg på pianokrakken til eg var 12 år. I ein periode stod eg i fare for å konvertere til handballbana, men kyssesjuka satt ein stoppar for det, fortel Ingrid.

- Eg byrja å spele piano då eg var fem år, men slutta då eg var 13 år, i dag spelar eg litt gitar rundt leirbålet, seier Yngve.

Første gong

Ingrid og Yngve
Foto: Promo

Første gong paret sto på scena var lenge før dei traff kvarandre. Den eine elska det, den andre blei vettskremt.

- Eg elska det! Eg hadde tittelrolla i skodespelet ”Doktor Bamse” i første klasse, mamma var kjempestolt, fortel Ingrid.

Men Yngve derimot hadde ikkje ei like god oppleving.

- Eg var livredd, sveitta meir i hendene enn panna. Nei forresten meir i panna enn hendene, Stemma sprakk, og læraren min sin kommentar var ”ikkje alle kan bli stjerne over natta”.

Men på laurdag skal Yngve saman med sin kjære vise kva han er god for. Den store draumen er eit skritt nærare, nemleg å vere solist på dei største scenene i verda.

Kva vil de bruke pengane de vinn til?

- For å få eit stort namn treng ein å kome seg på konkurransar, audition, meisterskap og studiereiser. Vi vil difor bruke pengane på akkurat det.

På gøy med Ingrid og Yngve:

Samlar du på noko?

Ingrid: - Stygge kortstokkar, gjerne turistkortstokkar med bilde på baksida. Eg har berre fire eller fem så samlinga er ikkje så stor.

Yngve: - Eg er ein enkel mann, samlar berre på gode minner.

Kva er det mest ”nerdete” ved deg?

Ingrid: - Eg elskar originalnotar, om det så berre er ein liten del av det eg skal studere så må eg kjøpe heile heftet. Og det er utan å blunke, eg bind dei og inn i kontaktpapir.

Kva er ditt mest idiotiske kjøp?

Yngve: - Symjebriller med styrke, og eg brukar ikkje ein gong briller til vanleg.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.