Hun skriver for Britney

En 26-åring fra Sandefjord står bak en av sangene på Britney Spears nye album. Ina Wroldsen er en av de heiteste låtskriverne i Europa og USA akkurat nå.

Video Ina Wroldsen

SE: Dagsrevyen møtte låtskriveren Ina Wroldsen i London.

Du har kanskje ikke hørt navnet Ina Wroldsen før. Men sjansen er stor for at du har hørt låtene hennes. The Pussycat Dolls, Leona Lewis, Sophie Ellis Bextor og Pixie Lott, for å nevne noen, kan alle takke 26-åringen for topp-plasseringer på hitlistene.

Nå har også popdronningen Britney Spears tatt Wroldsens ord i sin munn. 25. mars ble den nye platen «Femme Fatale» sluppet, og med på den er låten «He about to lose me».

– Det er en fantastisk følelse, sier den norske låtskriveren til NRK i London.

Les Lydverkets anmeldelse av platen: Gi mor noe bass

13. plass på Billboard-listen

Som 17-åring vant Ina Wroldsen musikkonkurransen «Fame Factory» på TV3, da som utøvende artist. Men da artistkarrieren falt i fisk, fortsatte hun å skrive sanger for andre artister.

Artisten Shontelle nådde nylig 13. plass på USAs Billboard-liste med Wroldsen-låta «Impossible», også mye spilt på norsk radio.

– Den sangen betyr veldig mye, fordi den er så veldig personlig. Nå handler alt om å danse på gulvet, og det er bra det, men det er så deilig å se at en låt som virkelig handler om noe kan gå så høyt som den gjorde, forteller Ina Wroldsen.

Musikkvideoen til Shontelle med «Impossible» har over 27 millioner treff på YouTube.

Selger inn låter med egen stemme

Men fortsatt er det Wroldsens egen stemme som selger inn låtene til andre.

Produsent David Eriksen mener det er det beste salgstrikset hun har.

– Måten hun synger på er helt unikt, så lytteren får en opplevelse bare av å høre hennes tolkning av sin egen låt, sier Eriksen.

Britney-låt om ektemannen

Ina Wroldsen bor i London med mann og barn.

Mannen Marc er manageren hennes, og Wroldsen røper at han spilte en rolle i tilblivelsen av den nye Britney-låten «He about to lose me».

– Jeg var litt sinna på Marc, fordi jeg skulle på en klubb og han ble sjalu. Så jeg måtte bare synge «He is about to lose». Det brukte vi. Som sangskriver må man ta alle følelser og gange med hundre, ler Wroldsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Utelivsbransjen vil ha dato for åpning

  Utelivsbransjen er skuffet etter at regjeringen heller ikke i dag kom med en dato for det siste steget i gjenåpningsplanen av Norge.

  Utelivet må fortsatt forholde seg til avstandsregler, hvor mange gjester de kan ha og kortere åpningstider.

  – Vi forventet lettelser og en dato å forholde oss til. Det er ekstremt lite forståelse for denne bransjen her. Smittevernkravene vi har nå tilhører fortiden, sier Jon Terje Johnsen, daglig leder for restauranten og konsertstedet Foyn i Tønsberg.

  Også ved Ibsenhuset i Skien hadde de håpet på lettelser. Der har de regelen om en meter avstand og maksimalt halvfulle saler.

  – Alle andre aktører i samfunnet er gang. Vi håper sårt at vi også får dato for åpning, sier Helle Kasin hos Ibsenhuset.

  Helseminister Bent Høie sier en konkret dato er for risikabelt å gi fordi korona-dataene kan endre seg fortløpende.

  Ibsenhuset i Skien
  Foto: Richard Aune / NRK
 • Aschehougprisen til Karin Haugane

  Aschehougprisen for 2021 tildeles lyrikeren Karin Haugane (71). Prisen tildeles norske forfattere som en ærespris uten hensyn til hvilket forlag de er knyttet til. Haugane debuterte i 1989 med diktsamlingen «Rester av glemsel». Hun er også oversetter, og har blant annet oversatt Arthur Rimbaud til norsk.