Hun skriver for Britney

En 26-åring fra Sandefjord står bak en av sangene på Britney Spears nye album. Ina Wroldsen er en av de heiteste låtskriverne i Europa og USA akkurat nå.

Video Ina Wroldsen

SE: Dagsrevyen møtte låtskriveren Ina Wroldsen i London.

Du har kanskje ikke hørt navnet Ina Wroldsen før. Men sjansen er stor for at du har hørt låtene hennes. The Pussycat Dolls, Leona Lewis, Sophie Ellis Bextor og Pixie Lott, for å nevne noen, kan alle takke 26-åringen for topp-plasseringer på hitlistene.

Nå har også popdronningen Britney Spears tatt Wroldsens ord i sin munn. 25. mars ble den nye platen «Femme Fatale» sluppet, og med på den er låten «He about to lose me».

– Det er en fantastisk følelse, sier den norske låtskriveren til NRK i London.

Les Lydverkets anmeldelse av platen: Gi mor noe bass

13. plass på Billboard-listen

Som 17-åring vant Ina Wroldsen musikkonkurransen «Fame Factory» på TV3, da som utøvende artist. Men da artistkarrieren falt i fisk, fortsatte hun å skrive sanger for andre artister.

Artisten Shontelle nådde nylig 13. plass på USAs Billboard-liste med Wroldsen-låta «Impossible», også mye spilt på norsk radio.

– Den sangen betyr veldig mye, fordi den er så veldig personlig. Nå handler alt om å danse på gulvet, og det er bra det, men det er så deilig å se at en låt som virkelig handler om noe kan gå så høyt som den gjorde, forteller Ina Wroldsen.

Musikkvideoen til Shontelle med «Impossible» har over 27 millioner treff på YouTube.

Selger inn låter med egen stemme

Men fortsatt er det Wroldsens egen stemme som selger inn låtene til andre.

Produsent David Eriksen mener det er det beste salgstrikset hun har.

– Måten hun synger på er helt unikt, så lytteren får en opplevelse bare av å høre hennes tolkning av sin egen låt, sier Eriksen.

Britney-låt om ektemannen

Ina Wroldsen bor i London med mann og barn.

Mannen Marc er manageren hennes, og Wroldsen røper at han spilte en rolle i tilblivelsen av den nye Britney-låten «He about to lose me».

– Jeg var litt sinna på Marc, fordi jeg skulle på en klubb og han ble sjalu. Så jeg måtte bare synge «He is about to lose». Det brukte vi. Som sangskriver må man ta alle følelser og gange med hundre, ler Wroldsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Spektakulær, men ustø eventyrfilm

  Disneys «Mulan» kom som tegnefilm i 1998. Nå er nyinnspillingen tilgjengelig for norske seere. – En film som halter litt underveis, men som reddes inn av en storslagen eventyrfølelse og stilsikker kampsport, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Filmen «Mulan», 2020.
  Foto: Disney+
 • Film for den katte- og juleglade

  «En julegave fra gatekatten Bob» er en oppfølger til «En gatekatt ved navn Bob» fra 2016. Som sist er filmen basert på livet til en narkoman gatemusikant som reddes av katten Bob. – Julefeelgood for katteelskere, skriver Filmpolitiet. Terningkast 3.

  BOBS SISTE HOVEDROLLE: Dette ble den siste filmrollen for gatekatten Bob, som dessverre gikk bort sommeren 2020.
  Foto: Another World Entertainment