Hopp til innhold

Hushovd er «Mesternes mester»

Ble den syvende vinneren av reality-showet, men seieren var han ikke sikker på.

De to gjenværende utdøverne kjemper om trofeet og tittelen Mesternes Mester

– Jeg gjorde jobben slik at jeg kunne heve trofeet, sier Thor Hushovd til NRK om finaleøvelsen.

Etter å ha holdt på hemmeligheten siden september, da innspillingen av programmet foregikk, kan Thor Hushovd åpenlyst kalle seg «mesternes mester».

– Mine barn ble veldig fornøyde, spesielt min datter som fulgte veldig mye med i forrige sesong, sier den tidligere verdensmesteren i landeveissykling.

– Det var gøy å vinne, og det gikk jo bra stort sett hele veien, legger han til.

Ikke sikker på seieren

Under finaleøvelsen, som kombinerte både fysiske øvelser og hukommelser med hinderløyper og åpning av fem kodelåser, følte han seg ikke helt sikker på at han ville stå øverst på pallen.

– Jeg tenkte det var litt 50/50. Øvelsene som gikk på oppgaveløsning var jeg ikke helt sikker på hvordan kom til å gå. Men jeg prøvde å være konsentrert, sier syklisten, og forteller samtidig om tyngre øvelser tidligere i finalen.

Knalltøff jaktstart

Da gikk både han, finalemotstander Andreas Håtveit og Vibeke Skofterud gjennom først en beep-test, deretter en jaktstart bestående av skranken, jerngrep og 90-graderen.

– Spesielt beep-testen var beinhard, sier Hushovd og humrer, der utdøverne får testet utholdenheten ved å løpe fram og tilbake mellom to punkter fortere og fortere.

– Men jaktstarten var beintøff, sånn virkelig tøff.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Thor Hushovd, Vibeke Skofterud og Andreas Håtveit kjemper om to finaleplasser i finaleepisodens jaktstart.

I løpet av hele konkurransen var det nemlig 90-graderen «mesternes mester» syntes var verst.

– Der gikk jeg inn med selvtillit langt over hårfestet, også måtte jeg gå ut med halen mellom beina nest først. Den øvelsen trodde jeg at jeg skulle knuse de andre, sier han.

Best å vinne med andre

Selv om Hushovd sitter igjen med trofeet alene, er det lagøvelsene det han likte best,

– Det er gøy å være på lag med andre, vri hjernebarken sammen i øvelsene. Å vinne med andre er ikke noe jeg er vant med, så det var bra, forteller Hushovd.

Samtidig tenker han tilbake på de sterkeste minnene han sitter igjen med fra oppholdet i Monaco.

– Det hyggeligste var da vi satt rundt middagsbordet, da kameraene hadde blitt skrudd av og crewet hadde gått hjem. Da vi satt og pratet, lo og tulla, og hadde fornuftige samtaler med veldig mange flotte folk, sier han.

– Thor var best hele veien

Finalemotstander og jibber Andreas Håtveit forteller til NRK at han var stiv, støl og tung i skrotten da han kom til finalen, selv om han synes det var greie øvelser.

Mesternes mester

ANDREPLASS: Andreas Håtveit, profesjonell jibber, tok sølv selv om han forteller til NRK at han ikke hadde forberedt seg i forkant.

Foto: Roy Darvik

– I andre del tok jeg meg vann over hodet da jeg prøvde å huske flere koder samtidig, sier Håtveit.

– Sånn sett er det veldig greit og fair at han vant. Thor var best hele veien. Jeg kunne ha vunnet på flaks, men han er sterkere.

Håtveit forteller at han er storfornøyd med å ta andreplassen, og som mange andre håpte han på å ikke ryke først.

– Hele oppholdet var kjempehyggelig. Steike så moro for meg som bruker mye tid på å bytte bleier og vaske hus. Da var det gøy å kunne leike litt, sier han.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.