Hotel Cæsar jubilerer som musikal

«The Hills Are Alive With the Sound of Hotel Cæsar». – Hotel Cæsar er ikke trash-tv lenger, sier skuespiller Anette Hoff. Onsdag sendes episode 3000. Som musikal.

Episode nummer 3.000 av «Hotel Cæsar» lages som en musikal, der skuespillerne synger seg gjennom handlingen.

HOTEL CÆSAR NÅ OGSÅ SOM MUSIKAL: Her opptrer Juni Anker-Hansen, alias Anette Hoff som musikalstjerne. En ny vri på såpeserien som er Nordens lengstlevende med sine 18 år.

Juni Anker-Hansen står i Tina Turner-posisjon på scenen mens kjente ansikter fra Hotel Cæsar jubler i salen.

Norden lengstlevende såpeserie går over i musikalens verden. I alle fall for én episode. Nummer 3000.

I den anledning har TV 2 laget en musikalepisode av sitt lengstlevende hverdagsdrama, som fra neste år flyttes fra TV-skjermen og over på betaltjenesten Sumo.

– Jeg synes det er synd at vi ikke skal være på lineær tv, men det er en beslutning som vi ikke kan gjøre noe med. Vi håper at folk vil fortsette å følge oss, sier Anette Hoff, som spiller en av de sentrale rollene i såpeserien og har vært med siden starten, i 18 år.

Anette Hoff

HOTEL CÆSAR ER IKKE TRASH-TV LENGER: Det mener Anette Hoff, som spiller Juni Anker-Hansen i såpeserien. Nå blir de også musikal.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Musikal-episode

Hoff innrømmer at hun ble nervøs da jeg fikk oppgaven.

– Men Juni Anker-Hansen er jo heller ikke sanger. Man får synge med det nebbet man har, sier hun til NRK.

Hotel Cæsar-teamet har snakket om en musikal-episode i årevis.

– VI har ledd litt av det og sagt det ville vært gøy, men også galskap i det tempoet vi jobber, sier regissør Thomas Kaiser.

Et speilbilde av det norske folk

Anette Hoff, Sossen Krohg og Elin Sogn i Hotell Cæsar

NORDENS LENGSTLEVENDE HVERDAGSDRAMA. Skal nå flyttes fra tv-skjermen og over på betaltjenesten Sumo. Her Anette Hoff, Sossen Krohg og Elin Sogn i Hotel Cæsar.

Foto: Yvette Jansen / TV2

Han vil ikke spoile for mye, men avslører at episode 3000 er mer enn bare sang, dans og moro.

– Denne episoden er et kjempestort vendepunkt i Juni Anker-Hansens liv. De musikalske innslagene bringer handlingen videre, men det er ikke bare sang og dans.

– Hvorfor er Hotel Cæsar ennå relevant?

– Vi er et speilbilde av det norske folk. Vi tar opp temaer og bringe det inn på et personlig plan, slik at folk kan kjenne seg igjen. At vi har en forankring i en familie tror jeg også betyr noe. I tillegg har vi gode manusskrivere, og vi treffer, Anette Hoff.

Ikke trash lengre

Når Anette Hoff reiser rundt i landet får hun virkelig føle på at hun ofte er i folks stue. Hun blir gjenkjent over alt.

– Det betyr noe. Det er veldig mange som ser på Hotel Cæsar, selv om de ikke innrømmer det.

– Er det litt som Se og Hør? Ingen kjøper, men alle leser på legekontoret?

– Nei, det er langt mer innholdsrikt og har høyere kvalitet. Jeg tror ikke folk skammer seg over å se på Hotel Cæsar. Det er ikke et trashprogram lengre. I dag går ingen andre programmer på norske tv-kanaler som er norskprodusert og som har hverdagsdrama oppe hele tiden.

– Hva er høydepunktene etter 18 år i Hotel Cæsar?

– Jeg tror denne musikalepisoden vil bli stående. Ellers er det mye som ligger i minnebanken, men egentlig er det jo hverdagen og det å skape noe sammen hver dag, som er gøy for meg, sier Anette Hoff.

Kulturstrøm

  • Operaen i Paris åpnet etter streik

    Lørdag åpnet operaen i Paris igjen dørene. Dansere og musikere har streiket sammen med andre i offentlig sektor i protest mot forslaget om å erstatte over 40 ulike pensjonssystem med ett. Streiken har kostet operaen mange millioner i tapte inntekter.