Hopp til innhold

Vil vise hele Lorentzen-intervjuet

Jørgen Lorentzen har ikke bestemt seg for om han vil la NRK vise hele intervjuet Harald Eia gjorde med ham om forskning på forskjeller mellom gutter og jenter.

Harald Eia og Jørgen Lorentzen

Jørgen Lorentzen mener Eia har klippet for rått i intervjuet.

Foto: NRK

NRK vil legge ut det fullstendige råmaterialet fra intervjuet Harald Eia gjorde med litteraturviter Jørgen Lorentzen ved Senter for kjønnsforskning, til første episode av serien «Hjernevask» i Nett-TV.

Prosjektleder for «Hjernevask», Erik Ingstad Sandberg, sier redaksjonen venter på en eventuell godkjenning fra Jørgen Lorentzen selv, som vurderer om han vil si ja til at intervjuet blir lagt ut på NRK.no.

– Jeg tenker over tilbudet, og det er det jeg kan si nå, sier Jørgen Lorentzen til NRK.no

– Bli med meg hjem og se det!

I «Debatten» på NRK 1 18.mars mente Lorentzen at han var blitt uetisk behandlet og at redaksjonen hadde klippet bort vesentlige deler av hans argumentasjon i første episode av «Hjernevask», og kun latt en løsrevet del stå igjen. - Det er svak forskning

Lorentzen foreslo i «Debatten» at panelet og tilhørerne kunne være med ham hjem etterpå for å se hele intervjuet.

Nå avventer han situasjonen og tenker over om han vil si ja til at NRK publiserer opptakene. Fortsatt sier han at det vil være en fordel om publikum kan få hele intervjuet og få med seg helheten hans argumentasjon.

– Ja, det vil det være, sier han.

Jørgen Lorentzen vil uansett ta saken inn for PFU.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters