Vil vise hele Lorentzen-intervjuet

Jørgen Lorentzen har ikke bestemt seg for om han vil la NRK vise hele intervjuet Harald Eia gjorde med ham om forskning på forskjeller mellom gutter og jenter.

Harald Eia og Jørgen Lorentzen

Jørgen Lorentzen mener Eia har klippet for rått i intervjuet.

Foto: NRK

NRK vil legge ut det fullstendige råmaterialet fra intervjuet Harald Eia gjorde med litteraturviter Jørgen Lorentzen ved Senter for kjønnsforskning, til første episode av serien «Hjernevask» i Nett-TV.

Prosjektleder for «Hjernevask», Erik Ingstad Sandberg, sier redaksjonen venter på en eventuell godkjenning fra Jørgen Lorentzen selv, som vurderer om han vil si ja til at intervjuet blir lagt ut på NRK.no.

– Jeg tenker over tilbudet, og det er det jeg kan si nå, sier Jørgen Lorentzen til NRK.no

– Bli med meg hjem og se det!

I «Debatten» på NRK 1 18.mars mente Lorentzen at han var blitt uetisk behandlet og at redaksjonen hadde klippet bort vesentlige deler av hans argumentasjon i første episode av «Hjernevask», og kun latt en løsrevet del stå igjen. - Det er svak forskning

Lorentzen foreslo i «Debatten» at panelet og tilhørerne kunne være med ham hjem etterpå for å se hele intervjuet.

Nå avventer han situasjonen og tenker over om han vil si ja til at NRK publiserer opptakene. Fortsatt sier han at det vil være en fordel om publikum kan få hele intervjuet og få med seg helheten hans argumentasjon.

– Ja, det vil det være, sier han.

Jørgen Lorentzen vil uansett ta saken inn for PFU.

Kulturstrøm

  • Malkovitch spiller dirigentlegende

    Skuespiller John Malkovich skal bekle rollen som den feirede og omdiskuterte rumenske dirigenten Sergiu Celibidache i sine eldre år, skriver nettstedet Variety. Manuset til filmen The Yellow Tie er skrevet av dirigentens sønn, Serge Ioan Celebidachi og James Olivier (kjent for filmen Octav fra 2017), og portretterer den eksentriske dirigenten, som var vekselsvis geniforklart og avskrevet som galning. Filmingen begynner i Romania, våren 2022.

  • – Folk vil ha meir kroppskunst

    Ifølgje kunsthistorikar Mona Pahle Bjerke har kunsten vore viktig bidragsytar i å bryte tabu og skape frigjering både ut ifrå eit feministisk perspektiv, men også i forbindelse med homokampen.