NRK Meny
Normal

Hevder hun har bevis

Sir Paul McCartneys 38 år gamle ekskone hevdet i helgen at hun har «konkrete bevis» på at han gikk til fysisk angrep på henne.

Paul McCartney og Heather Mills
Foto: LEE CELANO / AFP

Paul McCartney
Foto: LAURA RAUCH / AP

Nett-tv: Nett-tv: Paul McCartney var gjest i Først og Sist

Nett-tv: Nett-tv: Dagsrevyens Dag Erik Pedersen traff Paul McCartney få dager før Oslo-konserten 14.06.04.

Påstanden kom tre dager etter at britiske aviser publiserte utdrag fra skilsmissepapirene som angivelig var lekket til pressen om Heather Mills McCartneys utfall mot sin tidligere ektemann, blant annet at han skal ha angrepet henne.

Ifølge Daily Mail sier en anonym kilde at bevisene hun har er «dynamitt».

- I tillegg til at hun skal ha tatt opp mye av ekteskapsproblemene med videokamera og har vitner som kan bekrefte det, har Heather et drepende bevis i form av et lydopptak. Hun har visstnok også en form for videoopptak fra en krangel de hadde, hevder kilden.

Lekkasje

I dokumentene, som skal ha blitt sendt ut av Mills McCartneys advokater i begynnelsen av forrige uke, hevdes det at McCartney (64) tok nakkegrep på Heather og dyttet henne over salongbordet mens de var i Los Angeles i 2002. Deretter skal han ha stormet ut av huset, falt ned en skrent og kuttet seg i armen.

I papirene som ble fakset anonymt til forskjellige britiske medier står det også at musikeren tok kvelertak på henne i august i fjor etter at hun spurte ham om han hadde røyket cannabis.

Det hevdes også at McCartney langet ut mot henne med stetten på et knust vinglass som kuttet henne i armen så hun begynte å blø.

McCartney på sin side har gjort det klart gjennom sine advokater at det eneste korrekte stedet for ham å svare på beskyldningen i rettssalen.

Bestrider påstand

The Times skrev at Mills McCartneys påstand i skilsmissepapirene om at McCartney tvang henne til å ligge i senga er i strid med noe hun selv skrev i en selvhjelpsbok mens de to fortsatt var sammen.

I «Life Balance» skrev Heather at ved «å stille ringeklokka 30 minutter tidligere hver morgen. fikk hun litt mer tid for seg selv før dagen begynte».

Juridiske eksperter mener lekkasjen til pressen kan føre til at den tidligere modellen Mills McCartney får en mindre del av Sir Pauls antatte formue på 825 millioner pund (rundt 10,2 milliarder kroner).

Langt mer tabloide The Sun hevdet at Sir Paul McCartney hadde brutt sammen i gråt da han fortalte sine venner om sin frykt for at han kan miste foreldreretten til to år gamle Beatrice som han har med Mills McCartney.

De to giftet seg i 2002 og kunngjorde at de separerte seg «med tungt hjerte» i mai i år.

(NTB)